Απαγορεύεται η εμπορική προώθηση άσεμνων αποκριάτικων στολών για παιδιά αλλά και οι στολές «Χίτλερ»

Απαγορεύεται η εμπορική προώθηση άσεμνων αποκριάτικων στολών για παιδιά αλλά και οι στολές «Χίτλερ»

Σε ενημέρωση σχετικά με την εμπορική προβολή αποκριάτικων στολών που απευθύνονται σε παιδιά προχώρησε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Γενική Γραμματεία υπενθυμίζει στους γονείς και στους προμηθευτές την με αρ. πρωτ. 13780οικ/2.2.2017 (ΑΔΑ:7ΗΚΣ465ΧΙ8-ΗΘ5) απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπεται η εμπορική προβολή σε ιστοσελίδες ή και καταστήματα άσεμνων αποκριάτικων στολών που παρουσιάζονται ως παιδικές. Και αυτό διότι, σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής «όταν τα παιδιά συμμετέχουν σε δραστηριότητες ή γίνονται καταναλωτές προϊόντων που προβάλλουν τη σεξουαλικότητά τους, παραβιάζεται η ομαλή ψυχολογική τους ανάπτυξη. Παράλληλα, στρεβλώνεται η εικόνα της παιδικότητας και αλλοιώνονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ηλικίας αυτής».

Επίσης, δεν επιτρέπεται η εμπορική προβολή παιδικών στολών που αναπαριστούν τον Χίτλερ και οι οποίες παραπέμπουν σε στάσεις και χειρονομίες άμεσα συνδεδεμένες με εγκλήματα μίσους, όπως ο ναζιστικός χαιρετισμός.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το άρθρου 7α του ν.2251/1994, οι προμηθευτές υποχρεούνται να διαθέτουν στην αγορά προϊόντα τα οποία, ως εκ του προορισμού, της χρήσης ή των συνθηκών διάθεσης δεν ενέχουν κινδύνους για την ψυχική, πνευματική ή ηθική ανάπτυξη των ανηλίκων. Σε βάρος των παραβατών των διατάξεων του ως άνω άρθρου προβλέπεται, εκτός των περιοριστικών και διορθωτικών μέτρων στην κυκλοφορία των προϊόντων (άρθρο 7α), και η επιβολή διοικητικών κυρώσεων (άρθρο 13α).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter