Απαγορεύεται το αυτονόητο

Απαγορεύεται το αυτονόητο

Χολιγουντιανό πρακτορείο ατζέντηδων έθεσε τέλος στη συνεργασία του με τη Σούζαν Σαράντον έπειτα από δηλώσεις της υπέρ των άμαχων Παλαιστινίων σε συγκεντρώσεις που έγιναν στη Νέα Υόρκη το περασμένο Σαββατοκύριακο. «Πολλοί αυτήν τη στιγμή φοβούνται επειδή είναι Εβραίοι και παίρνουν μια γεύση πώς είναι να είσαι μουσουλμάνος σε αυτήν τη χώρα» είπε μεταξύ άλλων η Σαράντον. «Σε όλο τον κόσμο και στις ΗΠΑ οι άνθρωποι αμφισβητούν, ορθώνουν ανάστημα, καλλιεργούνται, απομακρύνονται από την πλύση εγκεφάλου που ξεκίνησε όταν ήταν παιδιά» δήλωσε η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός και ενθάρρυνε τους συμμετέχοντες να σταθούν δίπλα σε όσους έχουν το θάρρος να μιλήσουν.

Η Σαράντον, γνωστή για την ακτιβιστική της δράση, υπέγραψε πριν από λίγο καιρό μαζί με άλλους καλλιτέχνες –μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μπλάνσετ και ο Χοακίν Φίνιξ– επιστολή προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προκειμένου να μεσολαβήσει στον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα. Ο Μπάιντεν έχει ήδη πάρει θέση ζητώντας παύση του πυρός και απευθύνοντας έκκληση στην κυβέρνηση του Ισραήλ να μην κάνει τα λάθη που έκαναν οι ΗΠΑ στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Αυτό που σημειώνεται στην περίπτωση της Σαράντον, όπως και των παλαιστινιακής καταγωγής μοντέλων Μπέλα και Τζίτζι Χαντίντ οι οποίες πήραν θέση υπέρ των άμαχων Παλαιστινίων, είναι ο τρόπος που οι αυτονόητα ανθρώπινες δηλώσεις τους ερμηνεύονται ως αντισημιτικές από μέρος των ΜΜΕ, της βιομηχανίας του κινηματογράφου και της μόδας. Και παρότι η είδηση ότι ο οίκος Dior διέκοψε το συμβόλαιό του με την Μπέλα Χαντίντ (στην πραγματικότητα το συμβόλαιό της είχε λήξει από το 2022) αποδείχθηκε fake news, δεν συνέβη το ίδιο με την περίπτωση της Αμερικανίδας ηθοποιού.

Προφανώς η Σαράντον δεν θα χαθεί, ωστόσο η κουλτούρα της ακύρωσης, που είναι πολύ της μόδας τελευταία, έχει ανοίξει πλέον διάπλατα την κερκόπορτα στη δυστοπία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter