Απαγορευμένες Συναντήσεις (The Reports on Sarah and Saleem) (***) – Η ταινία της εβδομάδας (Trailer)

Απαγορευμένες Συναντήσεις (The Reports on Sarah and Saleem) (***) – Η ταινία της εβδομάδας (Trailer)

Η Σάρα είναι μια παντρεμένη με στρατιωτικό Ισραηλινή, ιδιοκτήτρια ενός μικρού καφέ στη Δυτική Ιερουσαλήμ. Ο επίσης παντρεμένος Σαλίμ που περιμένει τη γυναίκα του να γεννήσει το πρώτο τους παιδί, είναι Παλαιστίνιος από την Ανατολική Ιερουσαλήμ και κάνει παραδόσεις σε επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και εκείνη της Σάρα. 

Παρόλο που ζουν σε διαφορετικούς κόσμους, οι Σάρα και ο Σαλίμ διατηρούν εξωσυζυγική σχέση, ρισκάροντας έτσι την φαινομενικά ευτυχισμένη ζωή των οικογενειών τους. Oταν μία μεταμεσονύχτια συνάντησή τους πάει στραβά, ο κίνδυνος να αποκαλυφθούν όλα μεγαλώνει.

Όχι ένα συμβατικό ερωτικό δράμα αλλά μια ξεχωριστή κινηματογραφική ματιά (ενδυναμωμένη με το πολιτικό σχολιασμό γύρω από ένα αυστηρό και στρατοκρατούμενο περιβάλλον) πάνω στη σουρεαλιστική τροπή που μπορεί να πάρει μια απλή ανθρώπινη δοκιμασία διαπροσωπικών σχέσεων, πριν μεταλλαχτεί σε ένα ανεξέλεγκτο κι εκρηκτικό θρίλερ που θυμίζει θέατρο του παραλόγου. Καθώς οι δύο εραστές παρακολουθούν ανήμποροι τις εξελίξεις να τους ξεπερνούν, οι απελπισμένες προσπάθειές τους να σώσουν ό, τι όρθιο έχει απομείνει στις ζωές τους, κάνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα. 

Αυτό που ξεκινά για τους κεντρικούς χαρακτήρες σαν μια συγκινητική ανθρώπινη δοκιμασία («ότι απρόβλεπτο συμβαίνει στη ζωή μας έχει νόημα καθώς μας θυμίζει ποια είναι τα πραγματικά σημαντικά πράγματα στη ζωή μας» ακούγεται κάποια στιγμή στην ταινία) τελικά τους παγιδεύει σε ένα αμείλικτο μηχανισμό όπου οι κοινωνικοπολιτικές πιέσεις που τους ασκούνται – οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ θεωρούν ότι ο Σαλίμ στρατολογεί τη Σάρα για να της αποσπά στρατιωτικά μυστικά- τους μετατρέπουν σε πρόσωπα μιας τραγωδίας που δεν έχει προηγούμενο. 

Βραβείο Σεναρίου και Κοινού στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ για μια ταινία σπάνιου ανθρωπισμού αλλά και σοφού διαλογισμού που τολμά να φέρει το κομμάτι της προσωπικής ευτυχίας πιο πάνω από κάθε πολιτικό, εθνικό, φυλετικό ή θρησκευτικό δογματισμό.

Δραματική διεθνούς συμπαραγωγής 2018 (127)

Σκηνοθεσία: Μουάγιαντ Αλαγιαν Πρωταγωνιστούν: Αντίμπ Σαφάντι, Σιβάν Κρέτσνερ, Ισάι Γκόλαν, Μάισα Αμπτ Ελχάντι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter