Απαγόρευση εξόδου από την χώρα για τον Μιχάλη Σάλλα

Απαγόρευση εξόδου από την χώρα για τον Μιχάλη Σάλλα

Tην απαγόρευση εξόδου από την χώρα και την καταβολή χρηματικής εγγυοδοσίας 120.000 επέβαλαν οι δικαστικές αρχές στον πρώην πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα.

Οι περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν στον Μιχάλη Σάλλα μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος που αντιμετωπίζει σχετικά με ζημία που προκλήθηκε στην τράπεζα από αγοραπωλησίες ακινήτων.

Η δίωξη σε βάρος του κ. Σάλλα είχε ασκηθεί μετά από παραγγελία του πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτη Αθανασίου .Η παραγγελία του κ. Αθανασίου είχε βασιστεί σε πόρισμα-καταπέλτη 52 σελίδων του αναπληρωτή εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γαληνού Μπρη, ο οποίος είχε διαπιστώσει την τέλεση του αδικήματος της απιστίας κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της Τράπεζας.

Το πόρισμα του αναπληρωτή εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γαληνού Μπρη που είχε αποκαλύψει το DOCUMENTO αποκάλυπτε ότι ο Μ. Σάλλας χρησιμοποίησε την τράπεζα για να κάνει ένα ασύλληπτο «παιχνίδι» με αγοραπωλησίες ακινήτων και αγορές μετοχών μέσω εταιρειών συμφερόντων του ίδιου και μελών της οικογένειάς του, ζημιώνοντας έτσι την Πειραιώς .

Διαβάστε ακόμη: Διώξεις για το μεγάλο κόλπο του Σάλλα με ακίνητα και μετοχές

Όπως περιγράφεται λεπτομερώς στο εισαγγελικό πόρισμα, εμπλέκονται και τότε στενοί συνεργάτες του στην Πειραιώς, όπως ήταν ο Θ. Πανταλάκης, στον οποίον επέβαλλαν χρηματική εγγυοδοσία 30.000 ευρώ, αλλά και παρένθετα πρόσωπα που εμφανίζονταν να αγοράζουν το 2006 «κοψοχρονιά» τα επίμαχα ακίνητα (καταστήματα) από τις εταιρείες συμφερόντων οικογένειας Σάλλα και μέσα σε ελάχιστο χρόνο να τα πουλάνε στην τράπεζα σε τιμή πολύ μεγαλύτερη από την πραγματική τους. Δηλαδή η τράπεζα δανειοδοτεί τις εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας Σάλλα ώστε να αγοράσουν τα ακίνητα, τα οποία στη συνέχεια αγοράζει η ίδια σε υψηλότερες τιμές με εντολή Σάλλα.

Οπως εμφατικά επισημαίνει ο εισαγγελέας στο πόρισμά του: «Οι πρώην ιδιοκτήτριες των ακινήτων εταιρείες (ΩΚΥΘΟΗ ΑΕ, ΑΛΚΜΑΩΝ ΑΕ, MGS REAL ESTATE ΑΕ, ΕΡΕΧΘΕΑΣ ΑΕ, ΑΓΑΛΛΩΝ ΑΕ) συνδέονται άμεσα με τον Μιχαήλ Σάλλα, πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, ή (και) μέλη της οικογενείας του και ειδικότερα τη σύζυγό του Στάικου Σοφία και τα τέκνα του Γεώργιο και Μυρτώ Σάλλα. Τούτο καταδεικνύει και το γεγονός ότι όλες τις πωλήτριες εταιρείες εκπροσώπησε κατά την υπογραφή των συμβολαίων αγοραπωλησίας το ίδιο πρόσωπο».

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλα 28 πρόσωπα, που είναι πρώην στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter