Απαγόρευση κυκλοφορίας και στην Κύπρο – Το διάγγελμα Αναστασιάδη

Απαγόρευση κυκλοφορίας και στην Κύπρο – Το διάγγελμα Αναστασιάδη

Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας, εκτός εξαιρέσεων, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τις 6 το απόγευμα της Τρίτης.

«Ο πόλεμος κατά του κορονοϊού κερδίζεται μόνο αν παραμείνουμε στα σπίτια μας», τόνισε στο διάγγελμά του ο Νίκος Αναστασιάδης, ανακοινώνοντας απαγόρευση κυκλοφορίας, εκτός εξαιρέσεων από τις 6 το απόγευμα της Τρίτης (24/3) μέχρι τις 13/4.

«Παρά τα υφιστάμενα μέτρα και τις θυσίες, μία μειοψηφία επέδειξε συμπεριφορά ανευθυνότητας και απειθαρχίας. Κατόπιν τούτου λαμβάνονται μέτρα από αύριο, Τρίτη, μέχρι τις 13 Απριλίου. Διαφορετικά το σύστημα υγείας θα καταρρεύσει. Δεν διανοούμαι πως μπορεί να οδηγηθούμε σε φαινόμενα παρόμοια της Ιταλίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, εκεί όπου οι γιατροί επιλέγουν ποιοί θα ζήσουν και ποιοί θα αφεθούν να πεθάνουν», τόνισε ο πρόεδρος της Κύπρου.

Η απαγόρευση και οι εξαιρέσεις

Η κυκλοφορία θα απαγορευθεί από αύριο, Τρίτη, εκτός και αν γίνεται για μετάβαση στους χώρους εργασίας, σε υπεραγορές, φαρμακεία ή τράπεζες ή προς βοήθεια ατόμων που το έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ή για επίσκεψη στο γιατρο.

Οι πολίτες πρέπει να φέρουν ταυτότητα ή διαβατήριο και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν.

Επίσης κλείνουν δημόσιοι χώροι άθλησης, πάρκα, μαρίνες, παραλίες, εκδρομικοί χώροι, χώροι συναθροίσεων, εκκλησίες και τεμένη. Τη λειτουργία τους αναστέλλουν όλες οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, πλην κάποιων και τα εργοτάξια εκτός και αν είναι για έργα δημόσιας ωφελείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter