Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πάνω από 1 εκατ. SMS σε λιγότερο από 24 ώρες

Η Δευτέρα ήταν η πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, οι πολίτες έστειλαν περίπου 1.000.000 SMS στο 13033 για να πάρουν την απαραίτητη άδεια κυκλοφορίας, μετά την αυστηροποίηση των μέτρων κυκλοφορίας.

Από αυτά τα 650.000 από αυτά να είναι σωστά και να εξυπηρετούν τους πολίτες στις μετακινήσεις τους, με βάση τα όσα προβλέπει η απόφαση της κυβέρνησης για περιορισμό των μετακινήσεων.

Σημειώνεται ότι όποιος δεν μπορεί να μπει στην πλατφόρμα forma.gov.gr για να τυπώσει τις σχετικές βεβαιώσεις, θα μπορεί να αποστέλλει γραπτό μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου. 

«Στο 13033 είχαμε πάνω από 1.000.000 μηνύματα. Πλέον στην πλατφόρμα, Forma.gov.gr υπάρχει και η δυνατότητα της φόρμας στα αγγλικά. Για να είναι έγκυρο ένα μήνυμα, χρειάζεται μόνο τον αριθμό, το ονοματεπώνυμο και την διεύθυνση. Το SMS είναι δωρεάν και δεν κρατούνται δεδομένα στην κυβέρνηση ή στους τηλεποικοινωνιακούς πάροχους. Το μήνυμα δρα σαν απόκομμα, αντί του χαρτιού» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο Mega.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.