Απαγόρευση αμβλώσεων μετά την έκτη εβδομάδα κύησης θέλουν οι Ρεπουμπλικάνοι της Φλόριντα

Απαγόρευση αμβλώσεων μετά την έκτη εβδομάδα κύησης θέλουν οι Ρεπουμπλικάνοι της Φλόριντα

Πρωτοβουλίες για να απαγορευτούν σχεδόν όλες οι αμβλώσεις μετά την έκτη εβδομάδα της κύησης στην Φλόριντα των ΗΠΑ, ανέλαβαν Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές, κάτι που θα περιορίσει δραστικά την πρόσβαση στην άμβλωση στις γυναίκες της πολιτείας των ΗΠΑ.

Τα νομοσχέδια κατατέθηκαν κατά την πρώτη ημέρα της έναρξης των εργασιών της τοπικής Βουλής, η οποία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους. Προβλέπονται εξαιρέσεις για περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας, δεν αναφέρεται όμως ρητά ότι επιτρέπεται η άμβλωση εφόσον κινδυνεύει η ζωή ή η υγεία της εγκύου.

Ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις, που αναμένεται ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα του συντηρητικού κόμματος για τις επόμενες προεδρικές εκλογές, έχει εκφράσει την επιθυμία να περιορίσει δραστικά την πρόσβαση στις αμβλώσεις. Από τότε που το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε την απόφαση Roe v. Wade, πέρσι το καλοκαίρι, πολλές γυναίκες από άλλες νοτιοανατολικές Πολιτείες πήγαιναν στη Φλόριντα για άμβλωση. Περισσότερες από 12 Πολιτείες έχουν απαγορεύσει σχεδόν πλήρως αυτές τις επεμβάσεις τους τελευταίους μήνες.

Ερωτηθείς για τα νομοσχέδια, ο ΝτεΣάντις είπε σε δημοσιογράφους ότι στηρίζει «τη νομοθεσία υπέρ της ζωής» και χαρακτήρισε «λογικές» τις εξαιρέσεις για τις περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας.

Πηγή: CNN, NBC

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter