Απαγόρευση δύο συγκεντρώσεων στο Ηράκλειο Αττικής από την Αστυνομία

Απαγόρευση δύο συγκεντρώσεων στο Ηράκλειο Αττικής από την Αστυνομία
Φωτογραφία αρχείου

Η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε ότι με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, απαγορεύεται η πραγματοποίηση δύο δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων, οι οποίες έχουν εξαγγελθεί για αύριο στην περιοχή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Ειδικότερα η πρώτη συνάθροιση, που διοργανώνεται από μέλη του Εθνικού Μετώπου, είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 18:30 στη λεωφόρο Ηρακλείου 424, ενώ στις 19:30 έχει προγραμματιστεί στο σταθμό ΗΣΑΠ Νέο Ηράκλειο (Αμφιθέατρο) αντισυγκέντρωση από μέλη της συλλογικότητας «Αντιφασίστες/τριες Ν. Ηρακλείου – Ν. Ιωνίας».

Παράλληλα η απόφαση αναφέρει ακόμα ότι «απαγορεύεται η διεξαγωγή κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης σχετικής με τις ανωτέρω συναθροίσεις από ώρα 06:00′ της 25-6-2024 έως 06:00′ της 26-6-2024 στην εδαφική αρμοδιότητα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.»

Ακόμη στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, καθώς από τη ταυτόχρονη διεξαγωγή των ανωτέρω συναθροίσεων από ομάδες αντίπαλων θέσεων εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων της περιοχής.

Επιπλέον, οι οργανωτές της συγκέντρωσης στον σταθμό ΗΣΑΠ Νέο Ηράκλειο δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν.4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων».

Διαβάστε επίσης:

Κορινθία: Φωτιά σε δάσος στη Λαύκα

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για χορήγηση αλκοόλ σε ανήλικους – Στο νοσοκομείο μία 15χρονη

Υπόθεση Λύτρα: «Διαρρέουν σκόπιμα ψέματα εις βάρος μου», λέει η Σοφία Πολυζωγοπούλου (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter