«Απαγορευτικό» στο Ναυάγιο μετά την κατάρρευση βράχου – Επτά οι τραυματίες (Photos-Video)

«Απαγορευτικό» στο Ναυάγιο μετά την κατάρρευση βράχου – Επτά οι τραυματίες (Photos-Video)

Επτά συνολικά είναι οι τραυματίες που οδηγήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, μετά την πτώση βράχων σήμερα το πρωί στη διάσημη παραλία του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από την πυροσβεστική, στο σημείο μετέβησαν οκτώ πυροσβέστες από την τοπική υπηρεσία προκειμένου να διενεργήσουν έρευνες στο σημείο, καθώς και άλλοι δέκα από την 6η ΕΜΑΚ μαζί με διασωστικό σκύλο. Στο νησί μεταφέρθηκαν επίσης με Super Puma και 9 διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα-ελληνική ακτοφυλακή, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των επιβαινόντων σε τουριστικά σκάφη που βρίσκονταν στην παραλία, χωρίς να αναφερθεί αγνοούμενος επιβάτης. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από το λιμενικό, μετά την κατολίσθηση έχει εκκενωθεί η παραλία του «Ναυαγίου» και έχει απαγορευθεί μέχρι νεωτέρας, από την λιμενική αρχή Ζακύνθου, η προσέγγιση των σκαφών στην παραλία.

Όσον αφορά τους τραυματίες, επτά συνολικά οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο Ζακύνθου, εκ των οποίων μια γυναίκα 34 ετών, τσεχικής υπηκοότητας, νοσηλεύεται με κάταγμα στον σπόνδυλο. Ο σύζυγός της και τα δύο της παιδιά, φέρουν ελαφρά τραύματα και νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους. Τα άλλα τρία άτομα που διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου με ελαφρά τραύματα, έλαβαν εξιτήριο

Από τη πρώτη στιγμή τέθηκε σε ετοιμότητα το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου.Εκκενώθηκε η παραλία του «Ναυαγίου» στη Ζάκυνθο και έχει απαγορευθεί, μέχρι νεοτέρας, από το Λιμενικό, η προσέγγιση των σκαφών στην παραλία, μετά τη πτώση βράχων. Τρεις ελαφρά τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Εκπαιδευμένο σκυλί της ΕΜΑΚ ερεύνησε δύο φορές τα συντρίμμια των βράχων, δίχως να βρει κάτι, ενώ υπεύθυνοι της πυροσβεστικής με θερμικές κάμερες έστειλαν, στο εργαστήριο στη Αθήνα, υλικό για εξέταση. Πάντως, σύμφωνα με το Λιμενικό όλοι οι τουρίστες που είχαν μεταβεί το πρωί στη διάσημη παραλία με τουριστικά πλοιάρια έχουν βρεθεί και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή μέρη.






Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο βράχος έπεσε στην θάλασσα και προκάλεσε μεγάλο κύμα το οποίο κατάφερε να αναποδογυρίσει τα μικρά πλεούμενα που βρίσκονταν εκεί και να τους προκαλέσει ζημιές. 

Όπως αναφέρουν οι ιδιοκτήτες σκαφών που ήταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες. «Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ μέλος πληρώματος που βρίσκονταν στο σημείο.

Στη παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία.

Λέκκας: Στο Ναυάγιο κατέρρευσαν 5.000 κυβικά μέτρα βράχων

Τα 5.000 κυβικά μέτρα προσεγγίζει ο όγκος των βράχων που κατέρρευσαν στο «Ναυάγιο» της Ζακύνθου, σύμφωνα με τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμη Λέκκα.

Σε δήλωσή του ο Ευθύμης Λέκκας αναφέρει ότι η κατολίσθηση στην περιοχή Ναυάγιο της Ζακύνθου αποτελεί «ένα ακόμα γεωδυναμικό φαινόμενο σε μία τεκτονικά ενεργή ζώνη, όπως και η έντονη σεισμικότητα που εκδηλώνεται τοπικά και στην ευρύτερη περιοχή των Ιονίων Νήσων», ενώ τονίζει ότι «έχουμε ήδη επισημάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης κατολισθήσεων – καταπτώσεων σε ανάλογες περιοχές των Ιονίων Νήσων και του ελληνικού χώρου».

«Η κατολίσθηση έχει τη μορφή κατάρρευσης βραχομάζας και κατάπτωσης βράχων όγκου περίπου 5000 κυβικών μέτρων και εκδηλώθηκε στα απότομα πρανή της περιοχής, τα οποία δομούνται από λευκούς ασβεστόλιθους, έντονα κατακερματισμένους», αναφέρει ακόμα ο καθηγητής, ενώ σημειώνει ότι «σχετικά με τη συγκεκριμένη περιοχή, μετά από πρόταση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την πρόσφατη ένταξή της στο ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων από τον Περιφερειάρχη κ. Θεόδωρο Γιαλιατσάτο, έχουμε ήδη ξεκινήσει τη διερεύνηση όλων των παραμέτρων που συνθέτουν το φαινόμενο με στόχο την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων και την αποφυγή ανθρώπινων απωλειών».

Εν τω μεταξύ, αρκετά βίντεο έχουν δει το φως της δημοσιότητας όπου αποτυπώνεται η στιγμή της κατάρρευσης των βράχων στην παραλία Ναυάγιο.

https://www.facebook.com/leonidas.malioufas/videos/1950842288334135/

13-09-2018 κατολίσθηση ναυάγιο !!!!!this video is exclusively managed by sniffr media.For any licensing/usage enquires please contract licensing@sniffrmedia.co.uk

Gepostet von Leonidas Malioufas am Donnerstag, 13. September 2018

https://www.instagram.com/p/Bnqf0gChzGe/

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter