Απαισιόδοξες λόγω Brexit οι γερμανικές εταιρίες στο Βρετανικό έδαφος

Απαισιόδοξες λόγω Brexit οι γερμανικές εταιρίες στο Βρετανικό έδαφος

Οι γερμανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Βρετανία είναι απαισιόδοξες για τις προοπτικές τους στη χώρα αυτή και κάποιες σχεδιάζουν να μεταφερθούν σε άλλες αγορές, σύμφωνα με έρευνα των γερμανικών επιμελητηρίων Βιομηχανίας και Εμπορίου DIHK που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περίπου 900 γερμανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Βρετανία, έδειξε ότι το 12% αναμένουν βελτίωση των επιχειρηματικών προοπτικών στη χώρα, ενώ το 36% αναμένουν επιδείνωση. Το 52% δεν αναμένει καμία αλλαγή.

«Σχεδόν ένα χρόνο πριν την αποχώρηση από την ΕΕ, οι συνέπειες του Brexit είναι ένας κίνδυνος που μετά βίας μπορεί να μετρηθεί», ανέφερε ο πρόεδρος του DIHK Έρικ Σβάιτζερ σε ανακοίνωση. «Αυτό δημιουργεί αναταραχή σε πολλές γερμανικές επιχειρήσεις».

Οι ακριβείς συνέπειες του Brexit για τις επιχειρήσεις τους συνεχίζουν να μην είναι σαφείς για περίπου τις μισές από τις επιχειρήσεις στην έρευνα, δήλωσε ο Σβάιτζερ, που έκανε έκκληση στη βρετανική κυβέρνηση να καθορίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα βασικά σημεία για τη μελλοντική σχέση.

Το 8% των συμμετεχόντων ήδη σχεδιάζουν να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους αλλού λόγω του Brexit. Ο Σβάιτζερ το απέδωσε αυτό στο τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο αύξησης του κόστους λόγω των τελωνειακών δασμών και των νέων γραφειοκρατικών διαδικασιών.

«Κατά την εκτίμησή μου, πάνω από τις διμερείς μας οικονομικές σχέσεις συνεχίζει να κρέμεται απειλητικά μια δαμόκλειος σπάθη», δήλωσε, προσθέτοντας:

«Εκτός από την άμεση σαφήνεια στο Brexit, η ΕΕ και η (γερμανική) κυβέρνηση πρέπει επίσης να διασφαλίσουν ότι η εσωτερική αγορά για τα υπόλοιπα 27 κράτη-μέλη θα ενισχυθεί περαιτέρω».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter