Απαίτηση ΣΕΒ η τροπολογία Βρούτση για τις απολύσεις

Απαίτηση ΣΕΒ η τροπολογία Βρούτση για τις απολύσεις

Τροπολογία – ρουσφέτι στο ΣΕΒ με την οποία καταργείται η διάταξη των αιτιολογημένων απολύσεων, έφερε προς ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης αιφνιδιάζοντας τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι αποχώρησαν.

Μόλις προ δύο μηνών, ο ΣΕΒ είχε αντιταχθεί σε σχέδιο νόμου που είχε φέρει η υπουργός Εργασίας κυρία Έφη Αχτσιόγλου σύμφωνα με το οποίο υποχρέωνε τις επιχειρήσεις να αιτιολογούν τους λόγους απόλυσης από την πλευρά του εργοδότη. 

 Μάλιστα, η αντίδραση του ΣΕΒ εστιαζόταν στο ύψος των αποζημιώσεων, κατηγορώντας τότε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι υποχρεώνει τους εργοδότες διπλή υποχρέωση της δικαιολογίας/ αιτιολόγησης της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας του μισθωτού και να καταβάλουν ταυόχρονα αποζημίωση, ακόμα και αν η καταγγελία οφείλεται σε σοβαρό λόγο – σε υπαιτιότητα του εργαζόμενου (!), γεγονός που δημιουργεί υπέρμετρα και αδικαιολόγητα κόστη στις επιχειρήσεις και αποτελεί αντικίνητρο στους εργοδότες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν νέες θέσεις εργασίας».

Ο κ. Βρούτσης, στο όνομα των… εργαζόμενων, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι καταργεί τη διάταξη αυτή, λες και οι εργαζόμενοι δεν θέλουν να πληροφορούνται τον λόγο της απόλυσής τους, αλλά ούτε και την απόλυση όταν οι εργοδότες τους δείχνουν την πόρτα της εξόδου.

Σημειωτέον, ότι την περίοδο εκείνη ο κ. Άκης Σκέρτσος, νυν υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, υπήρξε γενικός διευθυντής του ΣΕΒ. Το ρουσφέτι προφανές, η αντίδραση των βουλευτών έντονη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter