«Απαιτούμε δικαιοσύνη για τον Ζακ Κωστόπουλο»

«Απαιτούμε δικαιοσύνη για τον Ζακ Κωστόπουλο»

Συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ το Σάββατο 1/12. Σημείο προσυγκέντρωσης: 12μμ, Αλεξάνδρας και Κηφισίας

Στις 21 Σεπτεµβρίου, σε δηµόσια θέα, δολοφονήθηκε βάναυσα ο Ζακ Κωστόπουλος.

Μαγαζάτορες – εκφραστές του καθηµερινού φασισµού και αστυνοµικοί συνέπραξαν στον άγριο θάνατό του µπροστά σε δεκάδες απαθή βλέµµατα. Στη συνέχεια, µέσα από την πάγια τακτική των ανυπόστατων διαρροών προς τον Τύπο, η αστυνοµία έγραψε το σενάριο «του επίδοξου ληστή µε το µαχαίρι που αυτοτραυµατίστηκε» και πολλά µίντια δέχτηκαν πρόθυµα να αναπαραγάγουν ψέµατα και µυθοπλασίες. Οταν κατέρρευσαν όλα τα σενάρια, η αστυνοµία απλώς αρνήθηκε να επιτελέσει το καθήκον της, δηλαδή να ερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο Ζακ ώστε να εντοπιστούν όλοι οι υπεύθυνοι. ∆εν συνεργάζεται µε τον ανακριτή, δεν αναζητεί µάρτυρες, δεν συλλέγει οπτικοακουστικό υλικό και δηµιουργεί κλίµα φόβου στην περιοχή.

Για τον Ζακ Κωστόπουλο: Η περιουσία δεν είναι πιο ιερή από την ανθρώπινη ζωή

Οι συλλογικότητες που καλούν σε συγκέντρωση και πορεία προς τη Γενική Αστυνοµική ∆ιεύθυνση Αττικής αναφέρουν: «Ολες και όλοι εµείς, οι γυναίκες, τα ΛΟΑΤΚΙ υποκείµενα, οι πρόσφυγες, οι αντιφασίστες, οι µετανάστριες, οι άνθρωποι µε αναπηρία, οι ψυχικά ασθενείς, οι κρατούµενοι και οι αποφυλακισµένοι, οι χρήστριες και οι απεξαρτηµένοι, οι άνθρωποι που ζουν µε HIV, οι φτωχές και οι άστεγοι λέµε ότι φτάνει πια. Η Zackie Oh ήταν φίλη µας, αδερφή µας και συντρόφισσα. Στις κηλίδες του δικού της αίµατος τσαλαπατιέται η αξιοπρέπεια όλων µας, στο πεταµένο της παπούτσι συµβολίζεται η παραβίαση των χώρων µας και των εαυτών µας. Από το πένθος µας φτιάχνουµε τα υλικά της αντίστασης και του αγώνα µας. Απαιτούµε την απονοµή δικαιοσύνης για τη δολοφονία του Ζακ µε την τιµωρία όλων των ενόχων. Απαιτούµε τον σεβασµό της ύπαρξής µας. Θέλουµε κοινωνίες που θα µας χωράνε όλ@ και θα αφήνουν απ’ έξω τη µατσίλα και το µίσος σας».

Ένα κείμενο του Ζακ που δημοσιεύτηκε στο Documento

Καλούν οι ΟΛΚΕ, Colour Youth, Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, Θετική Φωνή (Positive Voice), Σωµατείο Υποστήριξης ∆ιεµφυλικών, Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Πολύχρωµο Σχολείο – Rainbow School, Generation 2.0 for Rights, Equality & Diversity, United African Women Organization Greece/Οργάνωση Ενωµένων Γυναικών Αφρικής, Proud Seniors Greece, Υπερήφανοι Γονείς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter