Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Από το Συμβούλιο Εφετών

Απαλλαγή με βούλευμα για την Κατερίνα Σαββαΐδου

Την απαλλαγή της πρώην γενικής γραμματέως δημοσίων εσόδων, Αικατερίνης Σαββαΐδου, από την κατηγορία της απόπειρας απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, διατάσσει με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας.

Η κατηγορία που αποδόθηκε στην κ. Σαββαΐδου αφορά την απόφαση που εξέδωσε ως πρώην γενική γραμματέας Εσόδων με την οποία «πάγωσε», μέσω επανελέγχου, πρόστιμο 78.000.000 ευρώ, το οποίο επιβλήθηκε στην εταιρία GENNET.

Με το ίδιο βούλευμα (υπ. αριθμόν 1190/2017) απαλλάσσεται από την κατηγορία που αντιμετώπιζε ο κύριος μέτοχος της εταιρίας, Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης.

Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε παράλληλα να διαβιβάσει στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθήνας το «υπόμνημα - αναφορά - αίτημα για άσκηση ποινικής δίωξης» του κ. Τσουκαλίδη που κατέθεσε τον Ιανουάριο του 2017 σε ανακριτή διαφθοράς για τυχόν ποινικές ευθύνες των ελεγκτών που πραγματοποίησαν τον επανέλεγχο και φέρεται να καταγγέλλονται πως δεν ενημέρωσαν εγκαίρως για τα αποτελέσματα του.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.