Απαλλαγή των πυρόπληκτων στην Αττική από δημοτικά τέλη, και άλλους φόρους

Απαλλαγή των πυρόπληκτων στην Αττική από δημοτικά τέλη, και άλλους φόρους

Απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, τον φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων και το τέλος ακίνητης περιουσίας τα ακίνητα που έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές για όσο καιρό είναι μη κατοικήσιμα, εξαιτίας των πυρκαγιών της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, στην Περιφέρεια Αττικής, με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Με στόχο την οικονομική ανακούφιση των πληγέντων, η διάταξη αφορά γενικότερα ακίνητα, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας όχι μόνο λόγω πυρκαγιάς, αλλά και λόγω σεισμού ή πλημμύρας και έχουν αποδεδειγμένα καταστραφεί ολοσχερώς ή υποστεί λειτουργικές ζημιές που τα καθιστούν μη κατοικήσιμα.

Επίσης, στην τροπολογία προβλέπεται η δυνατότητα των δήμων, που θα παράσχουν τις εν λόγω απαλλαγές, να αναπληρώσουν το έλλειμμα που θα επέλθει στον προϋπολογισμό των ανταποδοτικών υπηρεσιών τους μέσω της εγγραφής άλλων μη ειδικευμένων εσόδων.

Η ρύθμιση ισχύει αναδρομικά από 23-7-2018 και περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών για την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2015/637/ΕΕ του Συμβουλίου της 20ής Απριλίου 2015.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter