Υπόθεση εκβίασης Φλώρου της Energa: Απαλλαγή Αντωνόπουλου, παραγραφή για Λυκουρέζο και Παναγόπουλο

Υπόθεση εκβίασης Φλώρου της Energa: Απαλλαγή Αντωνόπουλου, παραγραφή για Λυκουρέζο και Παναγόπουλο

Στην απαλλαγή του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για τη φερόμενη συμμετοχή του στον εκβιασμό του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, προχώρησε με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών. Την ίδια ώρα το Δικαστικό Συμβούλιο έκρινε ότι στοιχειοθετείται το αδίκημα της εκβίασης σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου από τους δικηγόρος Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Θεόδωρο Παναγόπουλο, ωστόσο η δίωξη έπαυσε λόγω παραγραφής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε  ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του Αντωνόπουλου, το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμα που εξέδωσε απάλλαξε το δικηγόρο Αντωνόπουλο από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Αντίθετα για τους άλλους δύο κατηγορούμενους δικηγόρους (Λυκουρέζο και Παναγόπουλο) το Συμβούλιο Εφετών έκρινε  ότι στοιχειοθετείται σε βαθμό πλημμελήματος το αδίκημα της εκβίασης σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου οι δικηγόροι Παναγόπουλος και Λυκουρέζος «επιχείρησαν κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου του 2017 να εξαναγκάσουν τον Αριστείδη Φλώρο να τους καταβάλλει ένα ιδιαιτέρως μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο όμως δεν στηριζόταν σε κάποια νόμιμη αξίωσή τους, ούτε αποτελούσε προϊόν της ελεύθερης βούλησης του τελευταίου και της ελευθερίας των συναλλαγών, με την απειλή ότι σε διαφορετική περίπτωση ο εντολέας τους (Γ. Αντωνόπουλος) θα παρίστατο ως πολιτικός ενάγων στη ποινική δίκη που θα επακολουθούσε».

Ωστόσο το Δικαστικό Συμβούλιο διατάζει την παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος των Λυκουρέζου και Παναγόπουλου, λόγω παραγραφής, καθώς τα πλημμελήματα παραγράφονται στα πέντε χρόνια.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση Κούγια:

«Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας επελέγη από τον τότε προσωρινά κρατούμενο συνάδελφο Γεώργιο Αντωνόπουλο ως ο μοναδικός συνήγορος υπερασπίσεώς του (είχαν παραιτηθεί μετά την προσωρινή του κράτηση οι πρώην συνήγοροι και συγκατηγορούμενοί του Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος), για να τον υπερασπισθεί απέναντι στις πρωτοφανείς κατηγορίες της συμμετοχής, μαζί με τους Λυκουρέζο, Παναγόπουλο και Αλβανούς κακοποιούς, σε εγκληματική οργάνωση που είχε σκοπό να δολοφονεί και να εκβιάζει συμπολίτες μας, και για την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας εκβίασης μαζί με τους Λυκουρέζο και Παναγόπουλο σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου, του γνωστού τότε κατηγορούμενου για την υπόθεση της υπεξαιρέσεως 236 εκ ευρώ (κατά το αρχικό κατηγορητήριο) εις βάρος, μεταξύ άλλων, του ελληνικού Δημοσίου και δήμων, αλλά και κατηγορουμένου για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Γεωργίου Αντωνόπουλου, πράξη για την οποία έχει καταδικαστεί ήδη πρωτοδίκως σε κάθειρξη 13 ετών και η δίκη διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών.

Ο κ. Γεώργιος Αντωνόπουλος κατέστη κατηγορούμενος μόνο από μια κωμικού περιεχομένου μήνυση του Αριστείδη Φλώρου και από τις μαρτυρικές καταθέσεις των δικηγόρων του Αριστείδη Φλώρου Η.Α. και Β.Δ.

Ο κ. Γεώργιος Αντωνόπουλος συνελήφθη με ένταλμα συλλήψεως του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή κου Ευτύχιου Νικόπουλου κατεξευτελιζόμενος μέσα στις αίθουσες των Δικαστηρίων και κατεστράφη επαγγελματικά και κοινωνικά, οδηγούμενος στις φυλακές Κορίνθου σαν τον πλέον επικίνδυνο κακοποιό, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του γνωστοί δικηγόροι Αλ. Λυκουρέζος και Θ. Παναγόπουλος συνελήφθησαν με εξευτελιστικά εντάλματα συλλήψεως στην Αθήνα και στα Ιωάννινα αντίστοιχα και αφέθησαν ελεύθεροι, αφού κατεξευτελίστηκαν με υποτιμητικούς περιοριστικούς όρους, χωρίς έστω για τα μάτια του κόσμου να αντιδράσει έστω και ένας θεσμικός φορέας.

Σήμερα το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών υπό την προεδρία της Προέδρου Εφετών κας Μαρίας Αρχοντάκη και μέλη την Εφέτη κα Κωνσταντίνα Χαλικιά, Εισηγήτρια, και την Εφέτη κα Χαρίκλεια Τσαγγαρού, αποφάσισε ομόφωνα την απαλλαγή του κυρίου Γεωργίου Αντωνόπουλου από κάθε κατηγορία, λόγω του ότι απεδείχθη ότι ουδεμία σχέση είχε με οποιαδήποτε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε και ότι ήταν το μεγάλο θύμα αυτής της υποθέσεως, και συγχρόνως απήλλαξε από κάθε κατηγορία λόγω παραγραφής χαμηλής απαξίας πλημμελήματος  τους Αλ. Λυκουρέζο και Θ. Παναγόπουλο.

Σημειωτέον ότι απαλλακτική πρόταση είχε υποβάλει προς το Συμβούλιο Εφετών και η Εισαγγελέας Εφετών κα Αικατερίνη Ψύρη, η οποία είχε προτείνει στο Συμβούλιο την απαλλαγή των συγκεκριμένων κατηγορουμένων.

Μετά από τη δημοσίευση του συγκεκριμένου βουλεύματος είμαι υποχρεωμένος να αναδείξω και την εισαγγελική πρόταση της Εισαγγελέως Εφετών κας Ειρήνης Τζίβα, η οποία είχε εισηγηθεί προς το Συμβούλιο Εφετών με Πρόεδρο Εφετών τον κο Κωστόπουλο την αντικατάσταση της προσωρινής κρατήσεως του κου Αντωνόπουλου με περιοριστικούς όρους, διασώζοντας το κύρος της ελληνικής Δικαιοσύνης και αναδεικνύοντας με την πρότασή της ένα τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο, όπου Εισαγγελείς και Δικαστές είχαν αποφασίσει την προσωρινή κράτηση του κου Γεωργίου Αντωνόπουλου και την απόδοση σε αυτόν κακουργηματικών κατηγοριών, μόνο και μόνο για να διασωθεί ο επικεφαλής μιας εγκληματικής συμμορίας, τον οποίο στις φυλακές είχαν επισκεφθεί 36 δικηγόροι, υπουργοί, γραμματέας υπουργικού συμβουλίου (ο Τάκης Μπαλτάκος) και βουλευτές, ενώ ήταν γνωστό σε όλους ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, μολονότι κατηγορούνταν και ήταν κρατούμενος για υπεξαίρεση 236 εκ. ευρώ σε βάρος, μεταξύ άλλων, του ελληνικού Δημοσίου και δήμων, εκ των οποίων περί τα 150 εκ. ευρώ παρέμεναν άφαντα, αποφυλακίστηκε και κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Σημειώνεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος είχε τολμήσει να καταθέσει εις βάρος μου αγωγή αποζημιώσεως 100 χιλ ευρώ, για τον τρόπο που υπερασπίστηκα τον κο Γεώργιο Αντωνόπουλο, αλλά ευτυχώς για την ελληνική Δικαιοσύνη η αγωγή του απορρίφθηκε».

Συνήγορος Φλώρου για δελτίο τύπου Κούγια σχετικά με την υπόθεση εκβιασμού: Αναφέρει σωρεία ψεμάτων

Ανακοίνωση σχετικά με το σημερινό δελτίο τύπου του δικηγόρου Αλέξη Κούγια για την υπόθεση εκβιασμού του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, εξέδωσε ο δικηγόρος Πέτρος Πανταζής συνήγορος υπεράσπισης του κ. Φλώρου.

Όπως υπογραμμίζει, το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο κ. Κούγιας «αναφέρει σωρεία ψεμάτων». Ειδικότερα ξεκαθαρίζει ότι ο κ. Φλώρος έχει ομοφώνως αθωωθεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, για την δήθεν “ηθική αυτουργία” στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γεωργίου Αντωνόπουλου.

Επίσης, όπως επισημαίνεται οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος δεν απηλλάγησαν για την υπόθεση εκβιασμού του επιχειρηματία Φλώρου, αλλά με βάση το βούλευμα που εξεδόθη η δίωξη τους έπαυσε λόγω παραγραφής επειδή το αδίκημα της εκβίασης ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του δικηγόρου Πέτρου Πανταζή:

Με έκπληξη αναγνώσαμε το σημερινό Δελτίο Τύπου του συνηγόρου Αλεξίου Κούγια, για λογαριασμό του δικηγόρου Γεωργίου Αντωνόπουλου, με το οποίο αναφέρεται απαξιωτικά στο πρόσωπο του εντολέα μας, κ. Αριστείδη Φλώρου, αναφέροντας σωρεία ψεμάτων. Σε μια χρονική συγκυρία που όλοι σιωπούν μπροστά στην οδύνη για την απώλεια τόσων ανθρώπων, είναι παράταιρο να ασχολούμαστε με το εν λόγω Δελτίο Τύπου, για ένα θέμα που ουδόλως απασχολεί την κοινή γνώμη, πρέπει όμως η αλήθεια να αποκατασταθεί:

1ον) Ο κ. Αριστείδης Φλώρος έχει ομοφώνως ΑΘΩΩΘΕΙ από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, για την δήθεν “ηθική αυτουργία” στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γεωργίου Αντωνόπουλου. Ψευδώς, λοιπόν, αναφέρει ο εν λόγω συνήγορος ότι η δίκη αυτή τάχα «διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών»…

2ον) Ο κ. Αριστείδης Φλώρος έχει ομοφώνως ΑΘΩΩΘΕΙ από το Εφετείο Αθηνών (και, εν συνεχεία, από τον Άρειο Πάγο) για την δήθεν “υπεξαίρεση” 236 εκατομμυρίων, όπως και πάλι ψευδώς αναφέρει ο εν λόγω συνήγορος στο Δελτίο Τύπου του.

3ον) Αν και ο κ. Γεώργιος Αντωνόπουλος πράγματι αθωώθηκε επί της ουσίας με το σημερινό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, δεν συνέβη το ίδιο με τους λοιπούς δύο συγκατηγορουμένους του δικηγόρους, για τους οποίους το Συμβούλιο Εφετών δέχθηκε ότι πράγματι εξεβίασαν τον κ. Αριστείδη Φλώρο, μετατρέποντας περαιτέρω την κατηγορία από κακουργηματική σε πλημμεληματική εκβίαση και παύοντας την ποινική τους δίωξη λόγω παραγραφής και μόνον. Ασφαλώς, η εκβίαση δεν (μπορεί να) αποτελεί «χαμηλής απαξίας πλημμέλημα», όπως περιέργως αναφέρει ο ως άνω συνήγορος στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

4ον) Με το ίδιο σημερινό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, παραπέμφθηκαν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ως υπαίτιοι κακουργηματικής εκβίασης σε βάρος του κ. Αριστείδη Φλώρου, οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της άνανδρης δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, πρώην δικηγόρου του κ. Φλώρου. Όπως αποδείχθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο, οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προχώρησαν στην αποτρόπαιη πράξη τους, με σκοπό να εκβιάσουν τον Αριστείδη Φλώρο να τους καταβάλει χρήματα, στέλνοντάς του, ως φρικτό “μήνυμα”, την δολοφονία του συνηγόρου του.

Από σεβασμό στη μνήμη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, παρακαλούμε να αποκατασταθεί η αλήθεια και να μην ανακοινώνονται δημοσίως, από παράγοντες της υπόθεσης, ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις, τυχόν δε περαιτέρω αναπαραγωγή τους θα αντιμετωπιστεί από τον εντολέα μας με τον νόμιμο τρόπο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter