Απαλλάσσεται ο Αγγελής για την κατηγορία παράβασης καθήκοντος

Απαλλάσσεται ο Αγγελής για την κατηγορία παράβασης καθήκοντος

Tο συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με βούλευμα που εξέδωσε, αποφάσισε την απαλλαγή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτη της εισαγγελίας Διαφθοράς Γιάννη Αγγελή από το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Ο Γ. Αγγελής αντιμετώπιζε αυτήν την κατηγορία μετά από μήνυση της Ελένης Τουλουπάκη, η οποία υποστήριζε ότι ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός δεν παρέλαβε στοιχεία για λογαριασμό συγγενούς πολιτικού, που πρόσφεραν προφορικά Αμερικανοί στον ίδιο και στους τότε εισαγγελείς Διαφθοράς κατά τη διάρκεια συνάντησης τους στη Βιέννη, το 2018 με αντικείμενο την υπόθεση Novartis.

Με το επίμαχο βούλευμα του συμβουλίου Εφετών ο κ. Αγγελής απαλλάσσεται από το συγκεκριμένο αδίκημα, καθώς οι δικαστές υιοθέτησαν με το βούλευμα που εξέδωσαν την επίσης απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Οικονόμου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Οικονόμου στην απαλλακτική του πρόταση ανέφερε πως ο κ. Αγγελής κατά τη περιβόητη συνάντηση της Βιέννης «ουδέποτε αρνήθηκε να παραλάβει, έστω και ανεπίσημα έγγραφα στοιχεία ή στικάκι γιατί αυτά ουδέποτε προσφέρθηκαν». Μάλιστα, κατά τον εισαγγελέα «στικάκι ποτέ δεν υπήρχε και πολύ περισσότερο δεν συντρέχει στο πρόσωπό του (.σ.σ κ. Αγγελή) δόλος και σκοπός έτσι όπως απαιτεί του άρθρο 259 ΠΚ να παραβεί τα καθήκοντα της υπηρεσίας τους και να βλάψει το κράτος, στοιχείο σοβαρότατο για έναν ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό…».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter