Απαλλάχθηκε και ο Παπασταύρου

Απαλλάχθηκε και ο Παπασταύρου

Την απαλλαγή του από την ποινική δίωξη που του είχε ασκηθεί για απόπειρα απάτης γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής του ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και αναφερόμενος στα Panama Papers και Paradise Papers, Σταύρος Παπασταύρου.

Όπως είχε αναδείξει το documentonews.gr, εναντίον των Σάμπυ Μιωνή και Σταύρου Παπασταύρου είχε ασκηθεί δίωξη, καθώς –σύμφωνα με το πόρισμα του τότε Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Γεώργιου Καλούδη- αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν τις εισαγγελικές Αρχές προκειμένου να συσκοτίσουν τον πραγματικό ιδιοκτήτη 5,3 εκατ. ευρώ αλλά και την πορεία του χρήματος, εμπλέκοντας ακόμα και τους γονείς του άλλοτε διαπραγματευτή με την τρόικα, για τον οποίο έχει ειπωθεί το αμίμητο «να΄χαμε δέκα Παπασταύρου» στην Ολομέλεια της Βουλής.

Δείτε επίσης: Λίστα Λαγκάρντ: Το πόρισμα που οδήγησε στη δίωξη Μιωνή – Παπασταύρου για απόπειρα απάτης

Κατά τις πληροφορίες που είχε από τις αρχές του μήνα το documentonews.gr και οι οποίες επιβεβαιώθηκαν, η ανακρίτρια που ανέλαβε την υπόθεση, είχε προβεί σε τυπικές κλήσεις, καθώς έκρινε αξιόπιστη την αμφιλεγόμενη από τον Γ. Καλούδη δήλωση από την Κύπρο κι όχι τα αποτελέσματα της δικαστικής συνδρομής από τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Στ. Παπασταύρου, στις 14 Ιουλίου η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική, με τον πρώην σύμβουλο του Αντ. Σαμαρά να κάνει λόγο για κλοπή πέντε ετών ζωής και ήττα του παρακράτους.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

Ηττήθηκε το παρακράτος που επεδίωξε την ηθική μου εξόντωση. Απαλλακτική εισαγγελική πρόταση επιβεβαιώνει την απόκρυψη αθωωτικού εγγράφου.

Με την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση της 14ης Ιουλίου 2020 κλείνει οριστικά ένας επώδυνος κύκλος πέντε (5) ετών βάναυσης στοχοποίησής μου. Ο εισαγγελέας κατέληξε ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία σε βάρος μου για την ποινική δίωξη που εκκρεμούσε.

Στη διάρκεια των χρόνων αυτών διεξήχθησαν τέσσερεις (4) ποινικές προκαταρκτικές εξετάσεις που τελικά όλες κατέληξαν στο αρχείο. Επιβλήθηκε φορολογικό πρόστιμο ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ακυρώθηκε στα φορολογικά δικαστήρια που με δικαίωσαν και επί της ουσίας με το σύνολο του ποσού να επιστρέφεται επί κυβέρνησης ΣΎΡΙΖΑ. Τέλος, μου ασκήθηκε μια κακουργηματική ποινική δίωξη για ανυπόστατη κατηγορία που μετά την παραπάνω εισαγγελική πρόταση οδηγείται σε απαλλαγή μου με δικαστικό βούλευμα. Η εισαγγελική πρόταση ακολούθησε την επίσης απαλλακτική κρίση της ανακρίτριας που κρίνοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις σε βάρος μου, δεν με κάλεσε καν σε περαιτέρω απολογία.

Τον Μάιο του 2016 έλαβε χώρα ένα βαρύ θεσμικό ατόπημα από τρεις Έλληνες εισαγγελείς. Οι αρμόδιοι για την διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης εισαγγελείς με επικεφαλής την κ. Τουλουπάκη «έθαψαν» καταλυτικής αξίας έγγραφο δικαστικής συνδρομής το οποίο με αθώωνε και ήταν μέρος της δικογραφίας. Όφειλαν να με ενημερώσουν για το αθωωτικό αυτό έγγραφο που είχε γίνει μέρος της δικογραφίας καθώς εκκρεμούσε παροχή εξηγήσεων από μένα τον Ιούνιο του 2016. Όφειλαν ακόμη σε κάθε περίπτωση να το αξιολογήσουν ή έστω να το αναφέρουν κατά την σύνταξη του τελικού εισαγγελικού πορίσματος με το οποίο ζητείτο η ποινική μου δίωξη το Νοέμβριο του 2017.

Η απόκρυψη του κρίσιμου αθωωτικού εγγράφου τον Μάιο του 2016 οδήγησε στην καταρχήν καταδίκη μου από τις φορολογικές αρχές αλλά και στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος μου για το κακούργημα της απόπειρας απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου με διατάξεις που προέβλεπαν τότε ποινή έως και ισόβια κάθειρξη!

Το βαρύτατο αυτό ατόπημα επιβεβαιώνει η εισαγγελική πρόταση της προηγούμενης Τρίτης που αναφέρει:

«Δυστυχώς, καίτοι η δικαστική Συνδρομή από την Κύπρο είχε φτάσει στην Ελλάδα, ήδη από τον Μάιο του 2016, και αυτός παρείχε τις εξηγήσεις του τον Ιούνιο του 2016, η ένορκη αυτή κατάθεση δεν του γνωστοποιήθηκε ποτέ πριν να παράσχει τις εξηγήσεις του, ούτε έστω πιο μετά, έως την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης τον Νοέμβριο του 2017. Δυστυχώς μάλιστα δεν ελήφθη υπόψιν καθόλου ούτε από τον Εισαγγελέα που προέβη στην άσκηση δίωξης.»

Πρόκειται για ξεκάθαρη κατάχρηση εξουσίας με μόνο στόχο την ηθική μου εξόντωση.

Δυστυχώς, μου κλέψατε πέντε χρόνια από τη ζωή μου. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε αυτό που συνέβη σε μένα, να μην ξαναγίνει σε κανέναν ανεξαρτήτως πολιτικής και ιδεολογικής προέλευσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter