Απάνθρωπο Ισραήλ – Δεν δέχεται τραυματίες μαχητές της Χαμάς στα δημόσια νοσοκομεία

Απάνθρωπο Ισραήλ – Δεν δέχεται τραυματίες μαχητές της Χαμάς στα δημόσια νοσοκομεία

Ο ισραηλινός υπουργός Υγείας, Μοσέ Αρμπέλ, μετέφερε αργά την Τετάρτη στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι έδωσε εντολή να σταματήσει η περίθαλψη των μαχητών της Χαμάς στα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Σε επιστολή του προς τον Νετανιάχου, ο Αρμπέλ είπε ότι το θέμα της περίθαλψης των μαχητών της Χαμάς στα δημόσια νοσοκομεία έχει προκαλέσει «τεράστιες δυσκολίες» στο σύστημα υγείας, ανέφερε η εφημερίδα Yedioth Ahronoth.

«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να επικεντρωθεί πλήρως στην περίθαλψη των θυμάτων, στους Ισραηλινούς στρατιώτες και στην ετοιμότητα για αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει», αναφέρεται στην επιστολή, όπως δημοσιεύεται σε ισραηλινά Μέσα.

Το έργο της διασφάλισης και της περίθαλψης των τραυματισμένων Παλαιστινίων αγωνιστών εντός του συστήματος δημόσιας υγείας «βλάπτει σημαντικά αυτές τις προσπάθειες», ανέφερε. «Και ως εκ τούτου, υπό την καθοδήγησή μου, το δημόσιο σύστημα υγείας δεν θα τους αντιμετωπίσει», προσέθεσε ο Άρμπελ.

Ο Άρμπελ πρόσθεσε ότι ο χειρισμός του θέματος θα πρέπει να ανατεθεί στον ισραηλινό στρατό ή στην υπηρεσία φυλακών του Ισραήλ και το υπουργείο Υγείας είναι «έτοιμο και πρόθυμο» να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους όσο χρειάζεται.

Παράλληλα, η διαδικτυακή εκδοχή της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz αναφέρει ότι ομάδες εθνικιστών Ισραηλινών, της οργάνωσης La Familia, περιφέρονται στα δημόσια νοσοκομεία και αναζητούν τραυματίες Παλαιστινίους μαχητές, ενώ φτύνουν και τραμπουκίζουν όσους τους διαμαρτύρονται.

 

 

Σε μια δραματική κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια σφοδρή στρατιωτική εκστρατεία κατά της Λωρίδας της Γάζας, ως απάντηση σε μια στρατιωτική επίθεση της παλαιστινιακής ομάδας Χαμάς στα ισραηλινά εδάφη.

Διαβάστε επίσης: Τελεσίγραφο από το Ισραήλ: Καμία βρύση δεν θα τρέξει νερό στη Γάζα όσο δεν απελευθερώνονται οι όμηροι

Ισοπεδώνεται η Γάζα: Συγκλονιστικές εικόνες από δορυφόρο – Συντρίμμια και θάνατος παντού (Photos – Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter