Απάνθρωπες συνθήκες στο Λας Βεγκας: Μετέτρεψαν πάρκινγκ σε καταφύγιο αστέγων εν μέσω πανδημίας (Photos)

Απάνθρωπες συνθήκες στο Λας Βεγκας: Μετέτρεψαν πάρκινγκ σε καταφύγιο αστέγων εν μέσω πανδημίας (Photos)

Εικόνες τριτοκοσμικής χώρας θυμίζουν αυτές που έρχονται από το Λας Βέγκας που δείχνουν αστέγους να κοιμούνται σε υπαίθριο πάρκινγκ επειδή το καταφύγιο στο οποίο στεγάζονταν έκλεισε εξαιτίας της πανδημίας. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Guardian, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι αρχές χρειάστηκε να βρουν επιπλέον χώρο για τους άστεγους της πόλης όταν το καταφύγιο- χωρητικότητας 500 ατόμων- έκλεισε μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού.

Έτσι μετέτρεψαν ένα ανοιχτό πάρκιγνκ σε αυτοσχέδιο καταφύγιο, «μοιράζοντας» τις θέσεις πάρκινγκ στους άστεγους αλλά κρατώντας πάντα τις… απαραίτητες αποστάσεις,  για να τηρήσουν τους κανόνες. 

Οι αρχές, έδωσαν σε ορισμένους μόνο αστέγους στρώματα ενώ οι υπόλοιποι κλήθηκαν να κοιμηθούν στο έδαφος. Πολλοί μάλιστα βρέθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλο πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις στα social media για την απάνθρωπη κατάσταση που επικρατεί. 

Εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής τόνισε πως αποφασίστηκε να λειτουργήσει το προσωρινό καταφύγιο εκεί καθώς από τα δύο καταφύγια της πόλης το ένα έκλεισε και το άλλο ήταν σχεδόν πλήρες.

Σημειώνεται πως στη νότια Νεβάδα ζουν τουλάχιστον 6.500 άστεγοι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πόλης του Λας Βέγκας, το καταφύγιο που έκλεισε λόγω κορονοϊού αναμένεται να ανοίξει και πάλι μέσα στην εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος των αρχών έκανε λόγο για «κατάσταση έκτακτης ανάγκης». «Ο κόσμος πάντα κάνει κριτική, αλλά η πόλη και η κομητεία εργάζονται για να διασφαλίσουν πως οι άνθρωποι θα έχουν τα απαραίτητα» τόνισε, προσθέτοντας πως η εντολή να παραμείνουν όλοι σπίτι είναι πιο εύκολο να λέγεται παρά να υλοποιείται για ανθρώπους που είναι άστεγοι.

Παρά το κύμα κριτικής, όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, οι αντιδράσεις άστεγων ήταν θετικές. «Αυτό εδώ μας βοηθά να νιώσουμε ασφαλείς, σε άλλα μέρη δεν νιώθεις ασφάλεια» δήλωσε μία γυναίκα που ζει στους δρόμους.

Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που φοβούνται ότι οι απάνθρωπες συνθήκες δημιουργούν έντονη ανησυχία για τη μάχη κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.



Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter