Τι απαντά το ΕΣΚΑΝ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για έλεγχο ντόπινγκ παικτών του Βόλου

Τι απαντά το ΕΣΚΑΝ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για έλεγχο ντόπινγκ παικτών του Βόλου

Ο Ολυμπιακός έστειλε χθες (17/12) επιστολή στο ΕΣΚΑΝ, με το οποίο ζητούσε να πραγματοποιηθεί έλεγχος ντόπινγκ σε οχτώ ποδοσφαιριστές του Βόλου στη μεταξύ τους αναμέτρηση, την ερχόμενη Κυριακή στο Βόλο. Σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ απάντησε στο αίτημα των ερυθρολεύκων, μέσω ανακοίνωσης με την οποία υποστηρίζει:

«Με αφορμή το από 16-12-2019 αίτημα της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός περί διεξαγωγής ελέγχου ντόπινγκ σε ποδοσφαιριστές αντιπάλου ομάδας, επαναλαμβάνουμε τα ακόλουθα:

Το Ε.Σ.ΚΑ.Ν., ως αρμόδιος Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ για τη διενέργεια ελέγχων σε εθνικό επίπεδο, με βάση την εθνική νομοθεσία και τους διεθνείς κανονισμούς, σχεδιάζει την ανάπτυξη και υλοποίηση ενός αποτελεσματικού και αναλογικού προγράμματος κατανομής ελέγχων, που θέτει προτεραιότητες, αναλογικά, μεταξύ αγωνισμάτων, κατηγοριών αθλητών, είδους ελέγχων, είδους δειγμάτων προς συλλογή, είδους ανάλυσης δειγμάτων, πάντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Προτύπου για τον ‘Έλεγχο και τις ‘Έρευνες (International Standard for Testing and Investigations) του WADA. Υπό το πρίσμα αυτό, το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. δεν ικανοποιεί σχετικά αιτήματα ομάδων για ελέγχους της επιλογής τους, κρίνοντας πως η πρακτική αυτή που εφαρμόστηκε στο παρελθόν είναι λανθασμένη και σε αντίθεση με τις επιταγές του WADA, που επιθυμεί την ανεξαρτησία επιλογών των Εθνικών Οργανισμών Αντι-Ντόπινγκ ενώ επιπροσθέτως, εισάγει ένα στοιχείο προαναγγελίας ελέγχων το οποίο δεν είναι επιθυμητό.

Επαναλαμβάνουμε τέλος, πως το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. είναι εντεταλμένο και πρόθυμο να ακούσει απόψεις και πληροφορίες από το σύνολο του αθλητικού οικοδομήματος προκειμένου να τις αξιολογήσει και να τις αξιοποιήσει καταλλήλως, σύμφωνα, πάντοτε, με τα διεθνώς ισχύοντα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter