Απάντηση Βούτση σε Μητσοτάκη: Το κοινοβούλιο αναζητά ευθύνες από αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα

Απάντηση Βούτση σε Μητσοτάκη: Το κοινοβούλιο αναζητά ευθύνες από αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα

Αιχμηρή απάντηση επιφύλασσε ο Νίκος Βούτσης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ακόμα, όπως έγινε γνωστό, στο τέλος του πρώτου δεκαήμερου του Μαΐου θα έρθει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης.

«Γίνεται κάθε προσπάθεια από την κυβέρνηση και την Βουλή ώστε το κοινοβούλιο να σταθεί στο ύψος της δημοκρατικής του λειτουργίας» και μάλιστα «σε δύσκολες συνθήκες». Αυτή την απάντηση έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία αμέσως μετά την συνάντηση του προέδρου της Βουλής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε τόσο στην παρουσία του πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο τονίζοντας ότι ήρθε 5 φορές στην Βουλή -στην Ώρα του Πρωθυπουργού- αλλά και στις εξεταστικές επιτροπές που έχουν ψηφιστεί και στοχεύουν στην «αναζήτηση ευθυνών από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα» ώστε «να αναζητηθούν οι αιτίες που η χώρα έφτασε στην χρεοκοπία»

Αναφορικά με τα θέματα που έχουν να κάνουν με την επείγουσα νομοθέτηση ο Νίκος Βούτσης επισήμανε ότι σχετίζονται με τις συνεχείς διαπραγματεύσεις για τις αξιολογήσεις της χώρας παραδεχόμενος πως «γίνεται χρήση του κατεπείγοντος χαρακτήρα που σημαίνει μικρό περιθώριο διαλόγου και ελάχιστο ή και κανένα περιθώριο αλλαγών. Αυτά δεν θα εκλείψουν παρά μόνο με την λήξη της περιόδου αυτής της για τη χώρα». Πάντως σημείωσε πώς από τα νομοσχέδια που δεν αφορούν την διαπραγμάτευση με συντομευμένες διαδικασίες «πέρασαν» μόλις 2 από τα 97 που ψηφίστηκαν.

Όσον αφορά την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση, ο Νίκος Βούτσης εκτίμησε ότι η συμφωνία που θα προκύψει θα πρέπει να πάρει την μορφή νομοσχεδίου εκτιμώντας ως πιθανότερη ημερομηνία της κατάθεσης και συζήτησής «προς το τέλος του πρώτου δεκαήμερου του Μαίου» μάλιστα «ίσως πριν να φύγει ο πρωθυπουργός στην Κίνα».

Επίσης σημείωσε ότι είναι μάλλον απίθανο να συζητηθεί η πρόταση νόμου της Νέας Δημοκρατίας για την ψήφο των ομογενών εντός του Μαίου, σημειώνοντας ότι προηγείται πρόταση νόμου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Πάντως επισήμανε ότι – σε αντίθεση με το παρελθόν- θα δρομολογηθεί η συζήτηση όλων των προτάσεων.

Τέλος ο Ν.Βούτσης αναφερόμενος στις συζητήσεις που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το ελληνικό ζήτημα επισήμανε πως «έχει αλλάξει η συνείδηση για το τι συμβαίνει στη χώρα. Αυτό γίνεται καθυστερημένα, καλό θα ήταν αυτούς τους καρπούς να τους είχε γευτεί νωρίτερα η κοινωνία και η χώρα». Όμως πρόσθεσε ότι «δεν διαβλέπω ωριμότητα για τις αιτίες που οδήγησαν στα αδιέξοδα ή για τις εναλλακτικές που πρέπει να ακολουθηθούν. Είναι πολλοί αυτοί που κρύβονται πίσω από την καινούργια καραμέλα για λαϊκισμό ή για λαϊκιστές».

​ 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter