Απάντηση Βούτση στο γερμανικό ΥΠΕΞ: Οι αξιώσεις μας για τις γερμανικές αποζημιώσεις παραμένουν ενεργές

Απάντηση Βούτση στο γερμανικό ΥΠΕΞ: Οι αξιώσεις μας για τις γερμανικές αποζημιώσεις παραμένουν ενεργές

Τη δική του απάντηση σε όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ μετά την επίδοση της ρηματικής διακοίνωσης για τις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, χαρακτηρίζοντας ενεργές τις αξιώσεις της χώρας μας.

«Αισθάνομαι υποχρέωση να πω ότι, χθες, με αφορμή την επίσημη απάντηση του γερμανικού ΥΠΕΞ σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα που η Βουλή άνοιξε και με τη ρηματική διακοίνωση ξεκίνησε το θέμα της διεκδίκησης των αποζημιώσεων» είπε εισαγωγικά ο πρόεδρος της Βουλής και έστειλε σαφές μήνυμα προς τη γερμανική πλευρά: «Θα είμαι ευθύς. Το σύνολο των αξιώσεων που περιγράφονται στη ρηματική διακοίνωση παραμένουν ενεργές και απαράγραπτες». Ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούν πως είναι άκρως ευαίσθητο το θέμα διατήρησης της μνήμης γιατί «δεν πρέπει να σπάσει το αυγό του φιδιού».

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ, Ράινερ Μπρόιλ, σχολιάζοντας την επίδοση της ρηματικής διακοίνωσης από την Ελλάδα για τις γερμανικές αποζημιώσεις, είπε: «Περισσότερα από 70 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου και περισσότερα από 25 χρόνια μετά την συνθήκη 4+2, το ζήτημα των επανορθώσεων έχει διευθετηθεί τόσο νομικά όσο και πολιτικά».

Διαβάστε επίσης: Ρηματική διακοίνωση στο Βερολίνο για τις γερμανικές αποζημιώσεις με στόχο τη Χάγη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter