Απάντηση Καλαματιανού σε Τσιάρα

Απάντηση Καλαματιανού σε Τσιάρα

Τα όσα είπε χθες Πέμπτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός.

Σημεία της τοποθέτησης του κ. Καλαματιανού

«Σεβόμαστε το γεγονός ότι δεν είστε νομικός, αλλά ιατρός και είστε προϊστάμενος του υπουργείου δικαιοσύνης. Ενός πολύ σημαντικού υπουργείου που απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις. Όπως είπατε χθες για τα εξειδικευμένα θέματα ρωτάτε τους συνεργάτες σας. Ουδέποτε έχω ακούσει συνάδελφο βουλευτή να σας κατηγορεί για άγνοια ή να σας απευθύνει άλλον προσβλητικό χαρακτηρισμό. Η χθεσινή αναφορά σας σε συναδέλφους «άσχετους», και η προτροπή σας για «σοβαρές προτάσεις» με ειρωνικό τόνο στην κατ΄ άρθρο συζήτηση είναι απαξιωτικές και δείγμα αλαζονείας, που δεν σας χαρακτηρίζει.

Η επίθεση σας ήταν απρόκλητη και γι΄ αυτό θα πρέπει ν΄ ανακαλέσετε κύριε υπουργέ, δείχνοντας το δέοντα σεβασμό προς όλους τους συναδέλφους και στην κοινοβουλευτική διαδικασία. Μάλιστα, ηλεκτρονικά μέσα, μπορεί να υπήρξε και έντυπη αναφορά, αναπαρήγαγαν τη δήλωσή σας.

Αυτό που είπα προσωπικά εγώ χθες είναι ότι δεν εξαιρείτε με το άρθρο 64 την παραγραφή των ποινών που επιβλήθηκαν για τα διαπραχθέντα αδικήματα της παράνομης βίας, της ενδοοικογενειακής βίας, της απειλής, της κλοπής κ.α.

Δεν αναφέρθηκα στην εξάλειψη/παραγραφή του αξιοποίνου τους ως εγκλημάτων.

Δηλαδή, παρότι απειλείται ποινή έως 2 έτη και άρα δεν εξαλείφεται (παραγράφεται) το αξιόποινο, αν για παράδειγμα, η ποινή που έχει ήδη επιβληθεί είναι 6 μήνες, παραγράφεται και δεν εκτίεται με το νόμο που θα ψηφίσετε.

Στο άρθρο 64 του σχεδίου νόμου, δεν έχει προβλεφθεί καμία τέτοια εξαίρεση.

Να ανακαλέσετε λοιπόν κύριε Υπουργέ γιατί με χαρακτηρίσατε για κάτι που δεν είπα.

Ρωτήστε τους συμβούλους σας να σας εξηγήσουν τη διαφορά των εννοιών.

Αντιληπτό είναι ότι κάποιες φορές είναι δυσχερής η διάκριση λεπτών νομικών εννοιών.

Όμως, όταν διαπιστώνεται η διάπραξη ενός τόσο εμφανούς ολισθήματος, η κοινοβουλευτική ευπρέπεια επιτάσσει την ανάκληση της δήλωσης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter