Απάντηση Πηλαδάκη στις αποκαλύψεις του Documento: Κουβέντα για την… ταμπακιέρα

Απάντηση Πηλαδάκη στις αποκαλύψεις του Documento: Κουβέντα για την… ταμπακιέρα

Επιστολή μέσω της οποίας επιχειρεί να δικαιολογήσει το προκλητικό «κούρεμα» των δανείων του στο οποίο συμφώνησε με την τράπεζα Πειραιώς, απέστειλε στο Documento, που αποκάλυψε το σκάνδαλο, ο Κώστας Πηλαδάκης.

Ο επιχειρηματίας, υποστηρίζει ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έχει πληρώσει στην τράπεζα Πειραιώς 5 εκατ. ευρώ, θαρρείς κι αυτό δεν τον καθιστά στρατηγικό κακοπληρωτή και ότι έχει πληρώσει προς το δημόσιο πάνω από 50 εκατ. ευρώ σε φόρους, επιχείρημα το οποίο θα μπορούσε βέβαια να χρησιμοποιήσει κάθε Έλληνας πολίτης ο οποίος και τα δάνεια του αποπληρώνει και φόρους καταβάλει και τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, οι οποίες σήμερα εμφανίζονται να κάνουν χαριστικές ρυθμίσεις ύψους εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Πηλαδάκης εμφανίζεται μάλιστα και αδικημένος αφού όπως τονίζει οι εταιρείες του θα κληθούν να πληρώσουν όχι 11,1 εκατ. ευρώ, αλλά συνολικά 23,6 εκατ. ευρώ από το σύνολο των 149 εκατομμυρίων. Γράφει χαρακτηριστικά ότι «οι εταιρείες θα κληθούν να καταβάλουν 11 εκατ. ευρώ και 12,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, δηλαδή σύνολο 23,6 εκατ. ευρώ και όχι 11 εκατ. ευρώ».

Ως προς τις εξασφαλίσεις των δανείων που κατά τη Λαϊκή Τράπεζα δεν παρείχε, χρησιμοποιεί το επιχείρημα που πολλές φορές στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιήσει οι δανειοδοτούμενοι από τις τράπεζες του Βγενόπουλου, αλλά και ο ίδιος ο αποθανών επιχειρηματίας, ότι δόθηκαν με τραπεζικά κριτήρια, με βάση τα τότε έσοδα των επιχειρήσεων, με προσημειώσεις, ενεχυρίαση μετοχών κ.ά. Το επιχείρημα αυτό βέβαια του Κώστα Πηλαδάκη έχει καταρρίψει η Λαϊκή Τράπεζα η οποία όταν έκανε απαιτητές τις οφειλές του, μιλούσε για δάνεια ανεξασφάλιστα.

Παράλληλα ο κ. Πηλαδάκης αναφέρει ότι οι συμφωνίες εξυγίανσης των εταιριών του είναι σύννομες και ανάλογες αντίστοιχων εξυγιάνσεων όπως των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, του Ομίλου Μαρινόπουλου κ.ά. Ως προς τα χρέη του προς τον ΕΦΚΑ, αναφέρει στην επιστολή του ότι αν είχε απολυθεί το υπεράριθμο προσωπικό τότε οι εταιρείες δεν θα όφειλαν ούτε ένα ευρώ στους ασφαλιστικούς οργανισμούς και οι επιχειρήσεις θα ήταν υγιείς.

Κατά τα λοιπά ο Κώστας Πηλαδάκης χρησιμοποιεί ως ασπίδα τους εργαζόμενους του, λησμονώντας τις δικαστικές τους διαμάχες καθώς έχουν κινηθεί δικαστικά σε βάρος του, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ αποδίδει την κακή οικονομική κατάσταση των εταιρειών του στον αγώνα του να διασώσει τις θέσεις εργασίας τους.

Επικαλείται ακόμα την οικονομική κρίση που οδήγησε στην πτώση του τζίρου του αλλά και την αθρόα επέκταση των παράνομων τυχερών παιχνιδιών και των καταστημάτων OPAP PLAY.

Διαβάστε επίσης: 

Σκάνδαλο Πηλαδάκη: Καλόμαθε με την Πειραιώς, ζητάει «κούρεμα» εκατομμυρίων και από τον ΕΦΚΑ

«Κούρεμα» για Πηλαδάκη, απολύσεις για εργαζόμενους

Σκάνδαλο Πηλαδάκη: Προκλητική «απάντηση» της τράπεζας Πειραιώς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter