Απάντηση στους φίλους του Φρουζή, του Μανιαδάκη ή του Νίκου Γεωργιάδη

Απάντηση στους φίλους του Φρουζή, του Μανιαδάκη ή του Νίκου Γεωργιάδη

Από τότε που συστάθηκε η Προανακριτική Επιτροπή, οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες είναι θεατές σε ένα θέατρο παραλόγου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ίδιος παραλογισμός δεν επικρατούσε και στις προηγούμενες αντίστοιχες Επιτροπές.

Οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής είναι -θεωρητικά πάντα- μυστικές λόγω των συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων που -και πάλι θεωρητικά- καλείται να φέρει εις πέρας η Επιτροπή. Το κάθε κόμμα, ανάλογα με τις στοχεύσεις και τις επιδιώξεις του, διαρρέει στα Μέσα αυτά που κρίνει ότι το εξυπηρετούν. Για να είμαστε ξεκάθαροι, οι διαρροές δεν προκύπτουν από ταχυδρομικά περιστέρια ή λοιπά αποδημητικά πτηνά, γεγονός που διευκολύνεται από τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία. Σε αυτή τη «φάμπρικα» μπορεί να εμπλέκονται μετακλητοί υπάλληλοι αναφερόμενων στη δικογραφία Novartis, μπορεί και όχι, όπως θα έλεγε σιβυλλικά ο Ανδρέας Λοβέρδος. Από την άλλη, μπορεί κάποιοι βουλευτές, με δημοσιογραφική πείρα και αντανακλαστικά, να κάνουν σχεδόν live streaming την κατάθεση ενός μάρτυρα, παραθέτοντας επί λέξει τα λεγόμενά του με απόκλιση δευτερολέπτων. Μπορεί, βέβαια, να κάνουν και την πάπια όταν κρίνουν πως πρέπει να κάνουν την πάπια ως κόμμα.

Χθες το απόγευμα, λοιπόν, το documentonews.gr δημοσίευσε ρεπορτάζ για την αποκάλυψη της Ξένης Δημητρίου. Η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, χωρίς περιστροφές υποστήριξε ότι ο πρώην προϊστάμενος της Οικονομικής Εισαγγελίας, Παναγιώτης Αθανασίου, κράτησε στα συρτάρια του δικογραφία με τρεις βουλευτές της ΝΔ που χρημάτισαν υπουργοί, αλλά είχαν και μία έξη στο παραδείσιο επιχειρείν. Η πληροφορία αυτή, διοχετεύτηκε οριζόντια και ταυτόχρονα σε όλους τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, με αποτέλεσμα να δημοσιευτεί. Μάλιστα, ακολούθησαν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ που σημείωναν όσα είχαν διαρρεύσει προηγουμένως. Ότι, δηλαδή, τρεις πρώην υπουργοί είχαν βρεθεί με μια offshore o καθένας στην πλάτη και η Ελ. Ράικου αποφάσισε να αναθέσει τη σχετική δικογραφία στον «ξεχασιάρη» Αθανασίου, αλλά όταν ο Αθανασίου αντικαταστάθηκε από τον κ. Μπρη στην κεφαλή της Οικονομικής Εισαγγελίας, η Ελ. Ράικου αποφάσισε ότι την ξαναθέλει πίσω.

Επί τρεις ώρες, η ΝΔ ποιούσε την νήσσαν μπροστά στους τίτλους και τα πρωτοσέλιδα των sites. «Ξένη Δημητρίου: Ανέλεγκτες οι offshore τριών πρώην υπουργών της Ν.Δ.» δημοσίευσε η ΕΦΣΥΝ, ενώ η «Αυγή» επέλεξε τον τίτλο: «Τρία χρόνια ¨στο συρτάρι¨ οι δικογραφίες για τις offshore πρώην υπουργών της Ν.Δ.». Αρχικά, η ΝΔ έδωσε μία ακαταλαβίστικη διαρροή, ενώ όταν καταστάλαξαν σαμαρικά και μη στελέχη, είπαν να ρίξουν το φταίξιμο στον Βαξεβάνη για να ξεμπερδεύουν. «Η απελπισία γεννά φαντάσματα. Δεν εξηγείται διαφορετικά πως ο κύριος Βαξεβάνης και η παρέα του βλέπουν -ως συνήθως- νέους υπόπτους και offshore» αναφέρουν εισαγωγικά οι πηγές της ΝΔ και στη συνέχεια ισχυρίζονται βολικά ότι όλα είναι ψέματα γιατί ακόμα κι αν κάποιος πάρει τα πρακτικά, πρακτικά του είναι άχρηστα, αφού δεν μπορεί να τα επικαλεστεί γιατί είναι ποινικό αδίκημα. Γιατί αποτελεί ποινικό αδίκημα; Μα γιατί η Επιτροπή είναι μυστική. Θεωρητικά πάντα.

Για να προλάβω τις κακοήθειες, το πώς θα υπερασπιστεί ο Κώστας Βαξεβάνης τον εαυτό του, είναι δικό του θέμα. Άλλωστε, το έκανε όταν τον κυνηγούσε ο Βγενόπουλος ή ο Σαμαράς. Οπότε, το εγχείρημα μοιάζει πιο εύκολο τώρα που έχει να κάνει με τα πολιτικά παραπαίδια του πρώην πρωθυπουργού. Εν προκειμένω, το ζήτημα ξεφεύγει κατά πολύ από τον Βαξεβάνη. Ξεκινά από τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και σκάει με φόρα πάνω στις προστατευτικές μπάρες της Δημοκρατίας. Καταρχήν, αντί απάντησης στην αξιωματική αντιπολίτευση, η ΝΔ προτίμησε να απαντήσει στον Βαξεβάνη και το Documento, το οποίο επικαλέστηκε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, αν ο ΣΥΡΙΖΑ αύριο ρωτήσει γιατί ο Θάνος Πλεύρης συναντούσε τους Φρουζή – Μανιαδάκη, όντας παράλληλα δικηγόρος του Σαμαρά, θα φταίει ο Βαξεβάνης και το Documento; Μπορούμε να επεκτείνουμε τον συγκεκριμένο συλλογισμό μέχρι το πέταγμα του γαϊδάρου…

Προ καραντίνας, ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε στο Twitter ότι θα μηνύσει το Documento επειδή δημοσίευσε όσα κατέθεσε ο «Μάξιμος Σαράφης» στην Προανακριτική από την ΓΑΔΑ. Προφανώς και τότε γινόταν επίκληση σε πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι αυτές οι πηγές είχαν διαρρεύσει τις ίδιες πληροφορίες και στους συντάκτες των λοιπών Μέσων. Ωστόσο, ο υπουργός Ανάπτυξης δεν θέλησε να απαντήσει σε όσα του καταλόγιζε ο προστατευόμενος μάρτυρας και προτίμησε την εύκολη οδό της προαναγγελίας μηνύσεων για λόγους αντιπερισπασμού. Αν είναι, όμως, κάθε φορά που πιάνουμε το πληκτρολόγιο, να βρισκόμαστε υπό την απειλή του Γεωργιάδη και του κάθε Γεωργιάδη, τότε η ΕΣΗΕΑ να δηλώσει επίσημα το ρόλο του στωικού παρατηρητή επί των δημοσιογραφικών προβλημάτων. Μέση λύση δεν υπάρχει ή τουλάχιστον έπαψε να υπάρχει στη συνείδηση όσων αρνούνται να αποδεχτούν πως το Σωματείο έχει τη μορφή μαυσωλείου αόριστων ανησυχιών.

Απ’ ό,τι φαίνεται, τα κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά αδιέξοδα απαντώνται είτε με το ποσοστό που κέρδισε η ΝΔ τις εκλογές, είτε μέσω του Documento. Με την πρακτική αυτή, υποτιμούν κυρίως όσους τους εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Αν δεν αναρτήσουν φωτογραφία του θεριακλή Πολάκη, τότε θα μηνύσουν δημοσιογράφους, νομίζοντας ότι θα αντισταθμίσουν την φθορά που προκαλεί η ελλιπής δήλωση πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, η offshore που κατείχε η σύζυγος του πρωθυπουργού ή οι τρεις πρώην υπουργοί του κόμματος. Παράλληλα, μπορούν και είναι φίλοι του Φρουζή, του Μανιαδάκη ή του Νίκου Γεωργιάδη. Γιατί; Μα, θα φταίει το Documento.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter