Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ: Η ευθύνη συγκάλυψης βαραίνει τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση, καλώντας τη να αποφύγει τον περαιτέρω «αυτοεξευτελισμό», σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη, αντιδρώντας στην πρότερη ανακοίνωση της ΝΔ η οποία έκανε αναφορά στην πρεσβεία της Βενεζουέλας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει από την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τις προσπάθειες συγκάλυψης της υπόθεσης, παρά τις καταγγελίες που έβγαιναν συνεχώς στο φως.

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση διερωτάται σχετικά με το «πότε ανατέθηκαν σε υπουργούς αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό ανακριτικές ιδιότητες» και εάν η «υποκατάσταση της Δικαιοσύνης εντάσσεται στο πλαίσιο του επιτελικού κράτους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Η ΝΔ για να μην αυτοεξευτελίζεται, περιμένουμε να μας ενημερώσει τι άλλαξε από τη Δευτέρα που ο κ. Ταραντίλης έλεγε πως ο κ. Λιγνάδης παραιτήθηκε «για προσωπικούς λόγους» μέχρι σήμερα που ξαφνικά ανακάλυψαν πως «είναι επικίνδυνος».

Επίσης, περιμένουμε να απαντήσει:

– Γιατί επί 20 μέρες σύσσωμη η κυβέρνηση προσπαθούσε να συγκαλύψει την υπόθεση, παρά τις συγκλονιστικές καταγγελίες για βαρύτατα αδικήματα, με τον βουλευτή της ΝΔ κ. Μαρκόπουλο να φτάνει να μιλά για προσπάθεια δημιουργίας θέματος «εκ του μη όντος»;

– Σε ποιον αναφερόταν η κα Μενδώνη στην απολογία της όταν είπε πως «ο κ. Λιγνάδης μας έπεισε»; Μίλησε και ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Λιγνάδη τις προηγούμενες μέρες για να συνεχίσουν την επιχείρηση συγκάλυψης;

– Από πότε έχουν ανατεθεί σε υπουργούς και τον Πρωθυπουργό ανακριτικές αρμοδιότητες; Είναι στο πλαίσιο του επιτελικού κράτους και η υποκατάσταση της Δικαιοσύνης;

Η ευθύνη συγκάλυψης βαραίνει τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση της ΝΔ στην οποία εξέδωσε απάντηση η αξιωματική αντιπολίτευση:

«Η μόνη απόπειρα συγκάλυψης- και είναι γνωστή στο πανελλήνιο- είναι η απόπειρα που έκανε ο κ. Τσίπρας, εγγράφως μάλιστα, να μείνει στο σκοτάδι η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας. Είναι πραγματικά θλιβερή η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, να δώσει κομματικό χρώμα σε μια υπόθεση η οποία θα έπρεπε να βρίσκει ενωμένο τον πολιτικό κόσμο απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Η Κυβέρνηση ήταν εκείνη που μέσω της ημερίδας με θέμα “Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι”, ενθάρρυνε τα στόματα να ανοίξουν. Και θα λάβει κάθε θεσμικό μέτρο ώστε να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα. Όσο για τις συγκεκριμένες υποθέσεις που έχουν έρθει στο φως, το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη και όλες οι κρατικές υπηρεσίες είναι στη διάθεσή της».