Απάντηση της Μυρσίνης Ζορμπά στη Λίνα Μενδώνη σχετικά με τις προκηρύξεις διευθυντών

Απάντηση της Μυρσίνης Ζορμπά στη Λίνα Μενδώνη σχετικά με τις προκηρύξεις διευθυντών

Τη δική της απάντηση στη Λίνα Μενδώνη, έδωσε η Μυρσίνη Ζορμπά τονίζοντας ότι οι προκηρύξεις διευθυντών που έγιναν το 2019 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υφίστανται κακοποίηση από την Υπουργό Πολιτισμού. 

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στη σημερινή της συνέντευξη τύπου σχετικά με τον Δημήτρη Λιγνάδη, αναφέρθηκε στην άμεση ανάθεση που του έκανε ως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, παραμερίζοντας τη διαδικασία προκήρυξης διαγωνισμού όπως είχε προβλέψει η προκάτοχός της, Μυρσίνης Ζορμπά.

Το Documento απευθύνθηκε στην Μ. Ζορμπά η οποία έδωσε την παρακάτω απάντηση:

«Οι προκηρύξεις διευθυντών που έγιναν το 2019 από την κυβέρνηση Σύριζα υφίστανται για μία φορά κακοποίηση εκ μέρους της κυρίας Μενδώνη, με αβάσιμους ισχυρισμούς και στρεψοδικίες, που επιχειρούν να θίξουν και την επάρκεια των υπηρεσιών του υπουργείου που ήταν υπεύθυνες για τη διενέργειά τους.

Γεγονός αδιαμφισβήτητο παραμένει ότι οι προκηρύξεις διενεργήθηκαν από την κυβέρνηση Σύριζα και ότι ανακλήθηκαν από το Επιτελικό κράτους και την υπουργό αμέσως μετά τις εκλογές. Κι αυτό, ενώ η ολοκλήρωσή τους θα αποτελούσε εγγύηση συνέχειας της δημόσιας διοίκησης, πολιτική ευπρέπεια αλλά και πράξη πολιτισμού. Αλλά η ανάκληση από την κυρία υπουργό, έγινε εξαιτίας της δυσανεξίας προς τις προκηρύξεις και την αξιοκρατία και της ευαρέσκειας προς τους διορισμούς και τις επιλογές ημετέρων, όπως ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Είναι προφανές ότι τώρα υποχρεώνεται να προχωρήσει σε προκηρύξεις μόνο μετά το σάλο που έχει δημιουργηθεί και ως μοναδική της διέξοδο.

Άλλωστε, ας θυμηθούμε, ότι ακόμη και την ολοκληρωμένη προκήρυξη του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ανέτρεψε η κυρία Μενδώνη, μη οριστικοποιώντας τις διαδικασίες διορισμού και εκδιώκοντας την εκλεγμένη αξιοκρατικά καλλιτεχνική διευθύντρια.

Όταν ο καλλιτεχνικός κόσμος βοά για την αβελτηρία της, η υπουργός επιμένει να εγκαλεί άλλους για τα προβλήματα που η ίδια έχει προκαλέσει. Ας πάρει την ευθύνη που της αναλογεί επιτέλους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter