Απάντηση του ΠΟΥ στην Ουάσινγκτον: «Τίποτα κρυφό από τις ΗΠΑ σχετικά με τον κορονοϊό»

Απάντηση του ΠΟΥ στην Ουάσινγκτον: «Τίποτα κρυφό από τις ΗΠΑ σχετικά με τον κορονοϊό»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έδωσε την διαβεβαίωση ότι «δεν απέκρυψε _x000D_
τίποτε από τις ΗΠΑ» σχετικά με την Covid-19, που έχει προκαλέσει τον _x000D_
θάνατο περισσότερων των 165.000 ανθρώπων στον κόσμο από την εμφάνισή της_x000D_
τον Δεκέμβριο στην Κίνα.

«Τίποτε δεν αποκρύφτηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες από την πρώτη ημέρα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Η Ουάσινγκτον διέκοψε την χρηματοδότηση του διεθνούς οργανισμού κατηγορώντας τον για εγγύτητα με την Κίνα και κακή διαχείριση της πανδημίας. Η αμερικανική κυβέρνηση κατηγορεί τον ΠΟΥ ότι καθυστέρησε να σημάνει συναγερμό για να μην ενοχλήσει το Πεκίνο.

«Σημάναμε συναγερμό από την πρώτη ημέρα», διαβεβαίωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ δίνοντας την διαβεβαίωση ότι «δεν υπάρχει μυστικό» στους κόλπους της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών.

Οι Αμερικανοί επιστήμονες αποτελούν σημαντικό μέρος του ΠΟΥ στον αγώνα κατά της Covid-19 από στην έναρξη της επιδημίας και τίποτε δεν έχει αποκρυφτεί από οποιοδήποτε κράτος μέλος, δήλωσαν από την πλευρά τους στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Περί τα 15 στελέχη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνεργάζονται επισήμως με τον ΠΟΥ από τον Ιανουάριο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτε κρυφό από τις Ηνωμένες Πολιτείες από την πρώτη ημέρα, τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, προσθέτοντας ότι οι διαιρέσεις μεταξύ ανθρώπων και πολιτικών κομμάτων «τροφοδοτούν» την πανδημία, χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter