Απάντηση Τούρκου ΥΠΕΘΑ σε Καμμένο – Αποστολάκη: Δεν υποχωρούμε από τα δικαιώματα της χώρας μας

Απάντηση Τούρκου ΥΠΕΘΑ σε Καμμένο – Αποστολάκη: Δεν υποχωρούμε από τα δικαιώματα της χώρας μας

Σε δηλώσεις με τις οποίες επί της ουσίας απαντάει στον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο και στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, προέβη ο Τούρκου υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος επισήμανε πως η Τουρκία δεν θα κάνει βήμα πίσω σε Αιγαίο και Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας που πριν λίγο καιρό δημοσίευσε νέους χάρτες με την Τουρκική ΑΟΖ ως τα νότια της Κρήτης, μίλησε ξανά για «μπλε πατρίδα» εννοώντας τη θάλασσα του Αιγαίου και την Ανατολική Μεσόγειο, για την οποία προειδοποίησε ότι η Τουρκία θα κάνει τα πάντα για να την προστατέψει και δεν έχει σκοπό να υποχωρήσει από τα «δικαιώματά» της.

«Κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να προστατεύσουμε τη ᾽γαλάζια πατρίδα μας᾽. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα της χώρας και του λαού μας. Είμαστε υπέρ της ειρήνης και των σχέσεων καλής γειτονίας. Όμως στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα του λαού μας, της Τουρκικής Δημοκρατίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας. Δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο και δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα το πρωί δύο τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Καστελόριζο, λίγα λεπτά μάλιστα, αφότου απογειώθηκε το ελικόπτερο του Πάνου Καμμένου από τη νήσο Μεγίστη.

Τα δύο τουρκικά αεροσκάφη, μάλιστα, πέταξαν σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter