Απάντηση Τσακνή σε Μητσοτάκη: Οι εκφραστές του «μαύρου» θέλουν επιστροφή στη ΝΕΡΙΤ

Απάντηση Τσακνή σε Μητσοτάκη: Οι εκφραστές του «μαύρου» θέλουν επιστροφή στη ΝΕΡΙΤ

Απάντηση στις εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη περί μείωσης του τέλους υπέρ της ΕΡΤ στο μισό, αλλά και στις αναφορές για προπαγάνδα μέσω της δημόσιας τηλεόρασης, δίνει ο Διονύσης Τσακνής.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΕΡΤ αναφέρει:

Αναφορικά με τη δήλωση του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τα εξής:

Να θυμίσουμε κάποια γεγονότα:

Το ανταποδοτικό τέλος (3 ευρώ ανά νοικοκυριό) θεσπίστηκε από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, προκειμένου να λειτουργήσει η Αθηνοκεντρική ΔΤ – ΝΕΡΙΤ (ένα κανάλι, ένα ραδιόφωνο).

Η ΕΡΤ από τον Ιούνιο του 2015 λειτουργεί με όλες τις δομές της (3 τηλεοπτικούς σταθμούς και 5 ραδιοφωνικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, την ΕΡΤ WORLD, τη «Φωνή της Ελλάδας», 19 Περιφερειακούς Σταθμούς και 3 Μουσικά Σύνολα), διατηρώντας στο ίδιο ύψος το ανταποδοτικό τέλος.

Η ΕΡΤ, είναι πλεονασματική και συνεισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό. Μόνο για το 2016, η συνεισφορά της ανήλθε στα 71 εκατομμύρια ευρώ.

Η ΕΡΤ σέβεται και αξιοποιεί τα χρήματα των πολιτών.

Το μοντέλο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που επαγγέλλονται οι εμπνευστές και εκφραστές του μαύρου, δεν είναι καινούργιο. Το γνωρίσαμε στη διετία 2013-2015 .

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε από τη Λακωνία όπου περιοδεύει: «Θέλω μια δημόσια τηλεόραση που θα σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων και δεν θα λειτουργεί ως όργανο προπαγάνδας. Αυτή η δημόσια τηλεόραση θα πρέπει να λειτουργήσει με το μισό τέλος από αυτά που πληρώνουμε όλοι σήμερα. Και αυτό είναι δέσμευσή μας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter