Απάντηση Τσίπρα σε ΚΚΕ: «Ή δεν διάβαζα καλά τον Λένιν ή κάτι δεν κάνετε καλά»

Απάντηση Τσίπρα σε ΚΚΕ: «Ή δεν διάβαζα καλά τον Λένιν ή κάτι δεν κάνετε καλά»

Μετά τις απαντήσεις στην κριτική που δέχεται από τη ΝΔ και τη ΔΗΣΥ, ο Αλ. Τσίπρας επέκρινε τη στάση και του ΚΚΕ, θέτοντας το εξής απλό ερώτημα: «Αφού λέτε ότι ο όρος Μακεδονία είναι αλυτρωτικός, πώς να τους λέμε τελικά αυτούς τους ανθρώπους;».

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι δεν θέλει να κάνει κριτική με κέντρο την ιστορία του ΚΚΕ, λέγοντας: «Δεν θέλω να αναφερθώ στο Σλαβομακεδονικό αλφαβητάρι που μοίραζαν οι Κομμουνιστές στην Τασκένδη στα παιδιά των Σλαβομακεδόνων μαχητών του ΔΣΕ.

»Ούτε στους 70.000 πρόσφυγες του εμφυλίου που το ελληνικό κράτος τους στέρησε το δικαίωμα το 1983 να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ούτε στην Σλαβομακεδόνισσα Ειρήνη Γκίνη – Μίρκα Γκίνοβα, την πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε στον εμφύλιο».

«Αυτές τις ερινύες θα τις αντιμετωπίσετε τες μόνοι σας» είπε και αποδέχτηκε προσχηματικά την επιχειρηματολογία του Περισσού περί υπαγορευμένης Συμφωνίας από τη Δύση και το διεθνή ιμπεριαλισμό προκειμένου να περάσει στην ουσία.

«Πώς θεωρεί το ΚΚΕ ότι πρέπει να αναγνωρίσει το ελληνικό κράτος τη γειτονική χώρα; Με ποιο όνομα; Θα μας πει; Αφού λέτε ότι ο όρος Μακεδονία είναι αλυτρωτικός, πώς να τους λέμε τελικά αυτούς τους ανθρώπους;» ρώτησε στρέφοντας το βλέμμα του προς τα έδρανα του ΚΚΕ και συμπλήρωσε σκωπτικά: «Ή εγώ δεν διάβαζα καλά τον Λένιν ή εσείς κάτι δεν κάνετε καλά».

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στα ακροδεξιά στοιχεία που δίνουν τον τόνο στα συλλαλητήρια και βιαιοπραγούν, απειλούν το πολίτευμα, ανοίγουν κεφάλια φωτορεπόρτερ, πετάνε μολότοφ σε σπίτια βουλευτών. «Το σύνθημα που έγραφε: ¨Ναι στον φασισμό¨, το καταλάβατε;» ρώτησε και συμπέρανε: «Καλή η επίκληση των συμβόλων αλλά πλέον είστε και εσείς προ των ευθυνών σας, όταν οι νεοναζί απειλούν να μπουκάρουν στη Βουλή και να πάρουν κεφάλια».

«Και ξέρετε, οι κομμουνιστές την αγαπούν την ευθύνη, όπως έλεγε ο Καζαντζάκης» κατέληξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter