Απάντηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Να πείτε σε όσους χάνουν συγγενείς ότι οι θάνατοι στο Βέλγιο είναι περισσότεροι

Απάντηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Να πείτε σε όσους χάνουν συγγενείς ότι οι θάνατοι στο Βέλγιο είναι περισσότεροι

Να πει στους συγγενείς θυμάτων κορονοϊού ότι οι θάνατοι στο Βέλγιο είναι περισσότεροι προέτρεψε δηκτικά ο Αλέξης Τσίπρας τον πρωθυπουργό απαντώντας στη μακάβρια στατιστική που επικαλέστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να εξωραΐσει τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία.

Τους θανάτους σε Πορτογαλία, Βέλγιο και Ιταλία επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός προκειμένου να αντικρούσει την κριτική που δέχτηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση για την εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, γεγονός που αποτυπώνεται στην κατακόρυφη αύξηση των θανάτων αλλά και την οριακή κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία.

«Να πάτε στις οικογένειες που χάνουν οικείους και να τους πείτε ότι στο Βέλγιο πεθαίνουν περισσότεροι» απάντησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός μοιάζει να μην έχει καμία συναίσθηση της κατάστασης που επικρατεί. «Οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί σας καταθέσαμε εποικοδομητικές προτάσεις» είπε και στηλίτευσε το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε και κατά τη δευτερολογία του αυτάρεσκος, κρίνοντας πως όλα είναι καλά καμωμένα.

Ως προς την κριτική που δέχτηκε από τον πολιτικό του αντίπαλο σε σχέση με την ομιλία του και την εκ των προτέρων γνωστοποίησή της, ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε «το φιρμάνι» που δημοσιεύτηκε αυτούσιο σε protothema.gr και liberal.gr και σύμφωνα με το οποίο έπρεπε να δημοσιευτεί ότι ο ίδιος δήθεν χτυπά τον Σωτήρη Τσιόδρα ασχέτως κι αν αυτό δεν έχει γίνει.

Εν συνεχεία, απέδειξε ότι ο πρωθυπουργός για άλλη μια φορά συνελήφθη ψευδόμενος ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, αφού παρά τα όσα ισχυρίστηκε σήμερα, είχε ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τους 40 θανάτους από γρίπη που είχαν καταγραφεί το 2019. «Μας καταγγέλλατε για τους 40 νεκρούς κι έχετε το θράσος να λέτε ότι σας κατηγορούμε για 40 νεκρούς ανά ημέρα», ήταν τα λόγια του.

Σχετικά με την αναφορά στις νεοσύστατες κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» που δεν έχουν δοθεί προς χρήση λόγω υποστελέχωσης, ο κ. Τσίπρας αντέκρουσε την κριτική του Κυρ. Μητσοτάκη τονίζοντας πως η επισήμανσή του βασίζεται σε λεγόμενα του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος σε συνέντευξή του στο militaire.gr δήλωσε ότι μόνο 9 κλίνες λειτουργούν από τις 50.

Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κρύβει τις ευθύνες της πίσω από συγκεκριμένους επιστήμονες και επανέλαβε για πολλοστή φορά την ανάγκη να κατατεθούν τα πρακτικά της επιτροπής. «Να καταθέσετε τα πρακτικά για να δούμε τι εισηγούνταν οι επιστήμονες και τι κάνατε εσείς» είπε και πρόσθεσε ότι πρέπει να διευκρινιστεί τι έγινε με το άνοιγμα τουρισμού και σχολείων, την πληρότητα των πλοίων, τα μέσα μεταφοράς και τα γήπεδα.

Κλείνοντας τη δευτερολογία του, επανέλαβε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για μαζικά τεστ στα σχολεία αλλά και την πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη σε σχέση με τον εφοδιασμό με laptop όσων οικογενειών δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης για τα παιδιά τους. «Να υλοποιήσετε την πρότασή μας για εισόδημα έκτακτης ανάγκης σε 1,9 εκατ. νοικοκυριά που αφορά συνολικά 4 εκατ. συμπολίτες μας και να αναλάβει το κράτος την πλήρη κάλυψη του δώρου Χριστουγέννων για να σταματήσει ο εμπαιγμός» κατέληξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter