Απάντηση των σωφρονιστικών υπαλλήλων στη δημοσιογράφο Άντα Ψαρρά

Απάντηση των σωφρονιστικών υπαλλήλων στη δημοσιογράφο Άντα Ψαρρά

Την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων προκάλεσε δημοσίευμα με αφορμή ερώτηση του υπόδικου χρυσαυγίτη Ι. Λαγού για τις φυλακές Αυλώνα.

Το δημοσίευμα της Άντας Ψαρρά, στην Εφημερίδα των Συντακτών, είχε τίτλο «Ο Λαγός ενδιαφέρεται… για τις φυλακές», υποστηρίζοντας ότι οι χρυσαυγίτες βουλευτές καταθέτουν ερωτήσεις στη Βουλή, για την κατάσταση στα σωφρονιστικά ιδρύματα, ισχυριζόμενη ότι προφανώς οι βουλευτές της ΧΑ έχουν
επαφές με σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι τους δίνουν σχετικές πληροφορίες.

Αναλυτικότερα, μεταξύ άλλων, χαρακτήριζε εξαιρετικά ανησυχητική την ερώτηση για τις φυλακές, το σχολείο και τις εγκαταστάσεις, στον βαθμό που, όπως αναφέρει, εμφανίζεται πολύ καλά πληροφορημένος εκ των έσω και μάλιστα εκφράζει σαφώς την αντίληψη εκείνων που ήθελαν επί δεκάδες χρόνια να συνεχίσουν να λειτουργούν ανενόχλητα όλα τα «αποστήματα» μέσα στις φυλακές.

Απαντώντας, η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, αναφέρει χαρακτηριστικά «Άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας» και συμπληρώνει, μεταξύ άλλων ότι «προβληματιστήκαμε λοιπόν αρκετά, όχι για το αν, αλλά για το πώς θα πρέπει να απαντήσουμε στο από 29/5/2017 άρθρο της κας Άντα Ψαρρά στην Εφημερίδα των Συντακτών με τίτλο, «Ο Λαγός ενδιαφέρεται…για τις φυλακές».

Οι αρχαίοι Ρωμαίοι έλεγαν «nomen omen», δηλαδή το όνομα είναι οιωνός, το όνομα δείχνει. Από ότι φαίνεται η κ. Άντα Ψαρρά όχι μόνο ξέρει να ψαρεύει σε θολά νερά, αλλά ενίοτε να τα θολώνει και να γράφει κατά παραγγελία.

Είναι δικαίωμα της να καλύπτει και να υμνολογεί όποιον θέλει, όπως κάνει με τους ερυθροχμερίτες (από το ερυθροί χμερ) πληροφοριοδότες συντρόφους της. Είναι ανεπίτρεπτο όμως και βαθιά ανήθικο να λειτουργεί σαν αριστερό(;) δημοσιογραφικό 45άρι του Pol Pot εναντίον μας.

Προς απόδειξη του ισχυρισμού μας αρκεί να δει κανείς, γιατί, πως και πότε έχει ασχοληθεί η κυρία με τον χώρο μας και θα καταλάβει πολλά. Εμείς θα προσθέσουμε μόνο πώς ούτε μία φορά δεν επικοινώνησε μαζί μας ζητώντας έστω και τυπικά την άποψη μας.

Από δημοσιογράφος δημοσιοκεκράκτης; Ντροπή», καταλήγει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑΣ

Είναι αλήθεια, ότι ο δημόσιος λόγος μας έχει κατά καιρούς προκαλέσει διάφορα σχόλια και έχει χαρακτηριστεί ποικιλοτρόπως. Πότε απότομος, σκληρός, παραβολικός κλπ, ποτέ όμως υπεκφυγής, ψεύτικος ή άδικος.

Ως λόγος ανάγκης, ήταν και θα είναι πάντα αντίστοιχος με αυτόν που μας απευθύνονται και απόλυτα ευθυγραμμισμένος με το εκάστοτε διακύβευμα.

Προβληματιστήκαμε λοιπόν αρκετά, όχι για το αν, αλλά για το πώς θα πρέπει να απαντήσουμε στο από 29/5/2017 άρθρο της κας Άντα Ψαρρά στην Εφημερίδα των Συντακτών με τίτλο, «Ο Λαγός ενδιαφέρεται…για τις φυλακές».

Οι αρχαίοι Ρωμαίοι έλεγαν «nomen omen», δηλαδή το όνομα είναι οιωνός, το όνομα δείχνει. Από ότι φαίνεται η κ. Άντα Ψαρρά όχι μόνο ξέρει να ψαρεύει σε θολά νερά, αλλά ενίοτε να τα θολώνει και να γράφει κατά παραγγελία.

Είναι δικαίωμά της να καλύπτει και να υμνολογεί όποιον θέλει, όπως κάνει με τους ερυθροχμερίτες (από το ερυθροί χμερ) πληροφοριοδότες συντρόφους της. Είναι ανεπίτρεπτο όμως και βαθιά ανήθικο να λειτουργεί σαν αριστερό(;) δημοσιογραφικό 45άρι του Pol Pot εναντίον μας.

Προς απόδειξη του ισχυρισμού μας αρκεί να δει κανείς, γιατί, πώς και πότε έχει ασχοληθεί η κυρία με τον χώρο μας και θα καταλάβει πολλά. Εμείς θα προσθέσουμε μόνο πώς ούτε μία φορά δεν επικοινώνησε μαζί μας, ζητώντας -έστω και τυπικά- την άποψή μας.

Από δημοσιογράφος δημοσιοκεκράκτης; Ντροπή.

Αν πάλι επιμένει να δηλώνει δημοσιογράφος, ας ρωτήσει έστω και για ξεκάρφωμα, αυτούς που καλύπτει και υμνολογεί. Πότε και πώς τα 6τμ που προβλέπονται από τον Σωφρονιστικό Κώδικα για κάθε κρατούμενο έγιναν 4 τμ; Πώς η χωρητικότητα του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού από 80 άτομα έφτασε ξαφνικά τους 253 κρατουμένους; Με ποιο τρόπο οι θάλαμοι του κολαστηρίου έγιναν σουίτες; Ας ρωτήσει ακόμα, τελικά τι έγινε με όλα όσα της είπαν να καταγγείλει; Πού κατέληξαν τα πορίσματα των ερευνών που παραγγέλθηκαν τότε;

Για την απάτη, το ευφυολόγημα του στρατηγικού σχεδιασμού 2018-2020 για το σωφρονιστικό σύστημα, όπως και για τα «επιμορφωτικά» σεμινάρια του προσωπικού, θα γράψει τίποτα; Τίνος καριέρες και βιογραφικά επιδιώκουν να χτίσουν μέσω αυτών κάποιοι; Με ποια διαδικασία επιλέχθηκε και από ποιον ενεκρίθη η διδακτέα ύλη;

Ως εδώ όμως η απάντηση στα θολά της κυρίας Άντας. Τα υπόλοιπα μετά το ραντεβού μας με τον κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης (το έχουμε ζητήσει εδώ και ένα μήνα) και ελπίζουμε να γίνει πριν τη σύγκλιση έκτακτου συνεδρίου από την Ομοσπονδία μας.

Υ.Γ. Την ίδια χρονική συγκυρία με το σχετικό δημοσίευμα της κυρίας Ψαρρά, επικοινώνησε μαζί μας ένας παλιός κρατούμενος, ο Αλέξανδρος. Έχω γράψει μια θεατρική παρωδία και θέλω να σας την στείλω να την δημοσιεύσετε στην εφημερίδα σας «οιονεί κρατούμενος» ή όπου αλλού θέλετε μας είπε και πριν τελειώσουμε την επικοινωνία προσέθεσε. Κύριε υπάλληλε, μετά από τόσα χρόνια υπηρεσίας, τι πιστεύετε τελικά, υπάρχει κάποια άρρηκτη και ευθεία σχέση μεταξύ Νόμου, Δίκιου και Δικαστή; Βεβαίως και υπάρχει βρε Αλέξανδρε, τι είναι αυτά που λες; Λάθος κύριοι, μέγα λάθος, το δίκιο είναι η επιτομή της ηθικής, είπε κάπως απότομα και διέκοψε την επικοινωνία μας.

Προβληματιστήκαμε αρκετά με την απάντηση του Αλέξανδρου και ακόμη πιο πολύ όταν διαβάσαμε την παρωδία που μας έστειλε. Έχει τίτλο, Η Καφρίκουα στον αστερισμό του καρκίνου. Την βρήκαμε επίκαιρη και πολύ ενδιαφέρουσα. Γι’ αυτό θα την δημοσιεύσουμε σύντομα.»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter