Απαντήσεις για τις συκοφαντίες ζητά ο Μπελαβίλας από τον Αμπατιέλο

Απαντήσεις για τις συκοφαντίες ζητά ο Μπελαβίλας από τον Αμπατιέλο

Με μία μακροσκελή ανάρτησή, ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μπελαβίλας, ζητά απαντήσεις από τον συνυποψήφιό του με το ΚΚΕ, Νίκο Αμπατιέλο, για την αφίσα που διαδίδεται στη ψηφιακή σφαίρα και η οποία περιλαμβάνει συκοφαντικές αναφορές κατά του καθηγητή του ΕΜΠ.

Η αφίσα:

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ν. Μπελαβίλα:

«Αγαπητέ Νίκο Αμπατιέλο, σου απευθύνομαι προσωπικά διότι κάποιος μου έκανε την τιμή να βρίσκομαστε μαζί σε αυτή την αφίσα. Σου απευθύνομαι επίσης καθώς οι δικοί σου και οι δικοί μου, ο Αντώνης Αμπατιέλος, η Άννα Αμπατιέλου, ο πρσβύτερος Νίκος Αμπατιέλος, και ο πατέρας μου, ο Γιώργης Μπελαβίλας όπως δεκάδες Πειραιώτες ήρωες της γενιάς τους, διάλεξαν να βρεθούν δίπλα-δίπλα, στα οδοφράγματα, στα μπλόκα, στους πάγκους των στρατοδικείων, στις εξορίες. Χώρισαν το ’68 οι δρόμοι τους – μισοί-μισοί- αλλά διατήρησαν μέχρι τέλους τον σεβασμό ο ένας τον άλλον.

»Άκου λοιπόν νεότερε Νίκο Αμπατιέλο, έναν μεγαλύτερο. Ουδέποτε ότι φαίνεται εδώ σε αυτή την αφίσα ανήκε στην ηθική όλων όσων μάχονταν για την ελευθερία, για το λαό, για τη δικαιοσύνη, για τη δημοκρατία, για έναν κόσμο φωτεινό, όχι σκοτεινό. Αντίθετα ότι βλέπουμε και διαβάζουμε στην εικόνα, ανήκε στην κουλτούρα τρελλαμένων φανατικών που σύντομα λάκισαν για αλλού. Αυτό στο γράφω γιατί στον Πειραιά γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και γνωριζόμαστε όλες και όλοι καλά. Μακάρι αυτή η αφίσα να μην είναι έργο δικό σας. Καθώς η αισθητική, η σύλληψη και ο στόχος ταιριάζει γάντι με τον σχεδιασμό των trolls, εκεί στα σκοτεινά υπόγεια της “Ομάδας Αλήθειας”. Αλλιώς, αν όντως είναι δική σας τότε τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Για εσάς Νίκο και το ΚΚΕ. Ξανασκέψου το!».


Θέση πήρε και ο δικηγόρος και μέλος της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Μάνθος Τριαντάφυλλος, με την εξής ανάρτηση:

«Με το Νίκο μπελαβιλα έχω συγκρουστεί όσο λίγοι για τα θέματα του Πειραιά ποτέ όμως δεν διανοηθηκα να προσαψω πολιτική υποκρισία ή επιστημονική ανεπάρκεια.

Είναι πολυτέλεια για την πόλη και την ιστορία του Πειραιά να ασχολείται με αυτή ένας άνθρωπος με το δικό του εύρος γνώσεων, τις δυνατότητες και ικανότητες του, το μεράκι του να προσφέρει στην κοινωνία.

»Το έργο του την τετραετία 2015-2019 στο πρότζεκτ του ελληνικού δεν αμφισβητείται από κανέναν πολίτη του παραλιακού μετώπου, από καμία δημοτική αρχή. Οι ελεύθεροι χώροι που εξασφάλισε, ο συντελεστής δόμησης, οι χώροι πρασίνου και η προστασία των ιστορικών κτιρίων της περιοχής αναγνωρίζονται καθολικά από το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας και διόλου τυχαία το έργο ναυάγησε όταν μετατράπηκε σε μια ατέλειωτη αντιπαροχή επί Αδώνιδος, οτε και εξαφανίστηκαν οι επενδυτές.

»Το έργο του δεν αμφισβητείται για μια σειρά ακόμη έργα, που ξεκινούν από τα προσφυγικά της Αλεξάνδρας, το μέτρο στα Εξάρχεια και φτάνουν μέχρι το πρότζεκτ της ανοιχτής πόλης, απαντά σήμερα έργα που βαλτώνουν με σημαντικές αντιδράσεις από τους πολίτες καθώς η Νέα Δημοκρατία φρόντισε να μην ακολουθήσει καμία από τις δρομολογημένες λύσεις.

»Μπορεί λοιπόν κανείς να τον κατηγορήσει ότι έβαλε νερό στο κρασί του για να γίνουν κάποια έργα, μπορεί να του χρεώσει αμφιθυμία σε σχέση με το λιμάνι του Πειραιά, το να γράφει όμως ψεύδη από την κοιλιά του για το λιμάνι της Πάτρας η την κατώτατη βάση εισαγωγής, να αποκαλεί αυτόν που συγκρούστηκε με τον Λάτση, πλασιέ, εκφεύγει από τα όρια του πολιτικού διαλόγου και φτάνει σε αυτά της συκοφαντίας αν όχι της πολιτικής αλητειας.

»Δικαίωμα του κάθε ένα λοιπόν να ασκεί κριτική με τον τρόπο που κρίνει, δικαίωμα του ίδιου του Αμπατιέλου να νιώθει ότι τιμά το ιστορικό όνομα της οικογένειας του με αυτό το αφισακι, είναι όμως δικαίωμα δικό μας να απαντάμε σε συκοφαντικά δημοσιεύματα όπως κρίνουμε, δικαίωμα μας να θεωρούμε πολιτικούς αλήτες τους εμπνευστές αυτής της αφίσας, που όμοιους τους μπορεί να συναντήσει κανείς μόνο στα υπόγεια της Πειραιώς.

»Καληνύχτα και καλή τύχη λοιπόν στο ιστορικό κόμμα, εύχομαι μόνο την επόμενη φορά να βάλει το λογότυπο του κόμματος από κάτω, για να μπορέσει να αιτιολογήσει τις συκοφαντίες του στα δικαστήρια και να μην κρύβεται πίσω από ανώνυμα τρολ που τα διακινούν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter