Απαντήσεις ζητάει ο Τσίπρας

Απαντήσεις ζητάει ο Τσίπρας

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση η υπόθεση με το ψευδές πόθεν έσχες του πρωθυπουργού να ξεχαστεί» δηλώνει κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στο Documento. Το ίδιο στέλεχος στέλνει και ένα μήνυμα στην εισαγγελία λέγοντας ότι «αναμένουμε να παρέμβει ως οφείλει από την κείμενη νομοθεσία. Αν δεν το πράξει, εδώ είμαστε εμείς να δώσουμε συνέχεια».

Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας αυτήν την εβδομάδα από τη Θεσσαλονίκη, από τη Βουλή και από το Ηράκλειο Κρήτης επανέφερε το θέμα ζητώντας απαντήσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. «Mε ποιο δικαίωμα ο κύριος Μητσοτάκης σχεδιάζει να κάνει μπίζνες με τα λεφτά των πολιτών; Είναι οικογενειακή του περιουσία τα λεφτά του Ελληνα φορολογούμενου, του Ελληνα ασφαλισμένου; Είναι σαν τα άλλα που δεν δηλώνει στο πόθεν έσχες του γιατί γνωρίζει ότι κανείς δεν θα τον ελέγξει; Γιατί ξέρετε σε αυτήν τη χώρα οι νόμοι ισχύουν για όλους τους άλλους εκτός από τον κύριο Μητσοτάκη. Ετσι φαίνεται ότι ισχύει σε αυτήν τη χώρα» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του πρώην πρωθυπουργού. Και για να μην έχει κανείς καμιά αμφιβολία, ο κ. Τσίπρας συνέχισε: «Λοιπόν λέμε όχι, δεν αποτελεί περιουσία οικογενειακή ο κόπος των εργαζομένων, όπως τα σπίτια του Βολταίρου που δεν ξέρουμε πώς αποκτήθηκαν!».

Ακόμη πιο ενδεικτικός των προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο αναπληρωτής τομεάρχης διαφάνειας Παύλος Πολάκης ο οποίος την Τετάρτη στη Βουλή είπε ότι «το θέμα αυτό δεν θα μείνει έτσι» και ο ΣΥΡΙΖΑ θα το «κυνηγήσει» τόσο στη Βουλή όσο και στη Δικαιοσύνη.

Το… χαλάκι της Μαρέβας

Για την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης το θέμα αγγίζει τον ίδιο τον πρωθυπουργό και δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τη σύζυγό του. Αλλωστε ο ίδιος είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να δηλώνει στο πόθεν έσχες τα περιουσιακά του στοιχεία και εκείνα των μελών της οικογενείας του. Συνεπώς από τη στιγμή που το γαλλικό δημόσιο πιστοποιεί ότι η επίμαχη εταιρεία ανήκε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 σε μέλος της οικογένειάς του, ο κ. Μητσοτάκης είναι υποχρεωμένος να εξηγήσει γιατί δεν τη συμπεριέλαβε στο πόθεν έσχες του. Αυτά σε πρώτο χρόνο, λένε στην Κουμουνδούρου, γιατί σε δεύτερο πρέπει να δώσει απαντήσεις για το αν η εν λόγω εταιρεία παραμένει ακόμη στην κατοχή της οικογένειας Μητσοτάκη μέσω μιας νεοσύστατης ελληνικής εταιρείας.

«Ολα τα παραπάνω δεν μπορούν να τα κρύψουν κάτω από το χαλί» λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, «όσο κι αν κανάλια και συστημικά ΜΜΕ τηρούν σιγή ιχθύος για το θέμα». «Εμείς θα ρωτάμε και θα συνεχίζουμε να ρωτάμε τον πρωθυπουργό και θα επιμένουμε να δώσει απαντήσεις και φυσικά θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα που μας προσφέρει το νομικό οπλοστάσιο της χώρας».

Βλέπουν εξελίξεις

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκηνικό στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η πιθανότητα να έχουμε σύντομα πολιτικές εξελίξεις εξαιτίας των μεγάλων αντιφάσεων της πολιτικής της κυβέρνησης και των μεγάλων αδιεξόδων που δημιουργεί σε οικονομία και κοινωνία.

Γι’ αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο Κρήτη Tv αναφέρθηκε στη συμπλήρωση δύο χρόνων διακυβέρνησης της ΝΔ που όπως είπε «σηματοδοτούν ότι η κλεψύδρα γυρίζει» και δεν απέκλεισε την περίπτωση ο πρωθυπουργός να καταφύγει σε πρόωρες εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η διαχείριση της πανδημίας είναι «το πολιτικό βατερλό» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τίποτε σχεδόν απ’ όσα αποφάσισε δεν πήγε καλά. Πού είναι για παράδειγμα τα covid free νησιά που μας έλεγαν, πού είναι τα περίφημα πιστοποιητικά, το αρνητικό rapid ή PCR test για να μπει κανείς στο καράβι και οι υποτιθέμενοι αυστηροί έλεγχοι; Πώς συνέβη μέσα σε δύο εβδομάδες από το άνοιγμα της αγοράς και του τουρισμού να φτάσουμε στα 3.000 κρούσματα ημερησίως και στην τεράστια διασπορά σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς; Ποιος είχε την ευθύνη γι’ αυτό; Ποιος άνοιξε τα beach bar της παραλιακής στην Αττική; Ποιος άφησε τα παιδιά μετά τις εξετάσεις τους να ταξιδέψουν στα νησιά και να επιστρέψουν στην Αθήνα χωρίς κανέναν έλεγχο και χωρίς να τηρούνται τα περιοριστικά μέτρα; «Τα πιτσιρίκια κυβερνάνε;» αναρωτιούνται χαρακτηριστικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Οι εικόνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τις διαδηλώσεις αυτής της εβδομάδας είναι χαρακτηριστικές, λένε στην Κουμουνδούρου. Τον Κυρ. Μητσοτάκη τον ψήφισαν αυτοί που του φωνάζουν «παραιτήσου», θα τα βρει μπροστά του όλα αυτά. Ο ίδιος εξέθρεψε ακραίες φωνές ειδικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και τώρα τις βρίσκει απέναντί του. Ο ίδιος επέλεξε να «χαϊδεύει» τα ιερά ψηφαλάκια, ο ίδιος κάνει ότι δεν ακούει φωνές εντός της εκκλησίας. «Ο κ. Μητσοτάκης» καταλήγουν «θα βρίσκεται αντιμέτωπος από εδώ και στο εξής με τη βασική αποτυχία του, τη διαχείριση της πανδημίας».

Απολογισμός ψεμμάτων

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας έναν μίνι απολογισμό της διετίας Μητσοτάκη επισημαίνει ότι «κέρδισε τις εκλογές με συνθήματα: περισσότερες δουλειές, λιγότεροι φόροι, ασφάλεια. Ας κάνουμε τον απολογισμό.

Περισσότερες δουλειές:  Εφερε ένα εργασιακό που το οκτάωρο γίνεται δεκάωρο, νομιμοποιεί απλήρωτες υπερωρίες, εργασία-λάστιχο, συρρίκνωση εργασιακών δικαιωμάτων.
Λιγότεροι φόροι:  Ισως κάποιοι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι να το είδαν, αλλά όχι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.
Ποια ασφάλεια; Η χώρα έχει γίνει για πρώτη φορά ένα θέατρο γκανγκστερικών επιχειρήσεων μαφίας. Σκοτώνονται άνθρωποι μέρα μεσημέρι. Επικρατεί μία δυσώδης κατάσταση με εμπλεκόμενους αστυνομικούς».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter