Απάντηση Μπάιντεν σε Πούτιν: Ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί

Απάντηση Μπάιντεν σε Πούτιν: Ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί

«Είναι αδύνατο να κερδηθεί ένας πυρηνικός πόλεμος και δεν πρέπει να διεξαχθεί», δήλωσε την Τετάρτη ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, απαντώντας ουσιαστικά στις δηλώσεις του ρώσου ομολόγου του ότι «αν η Δύση συνεχίσει τον “πυρηνικό εκβιασμό” της, η Μόσχα θα απαντήσει με την ισχύ του τεράστιου οπλοστασίου της».

«Δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», συνέχισε, αποκαλώντας παράλληλα τις απειλές της Ρωσίας για χρήση πυρηνικών όπλων «επικίνδυνη περιφρόνηση» των ευθυνών της για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε επίσης τη Ρωσία ότι «παραβίασε ξεδιάντροπα» τις ιδρυτικές αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

«Αυτός ο πόλεμος καταστρέφει το δικαίωμα της Ουκρανίας να υπάρχει, πολύ απλά», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, καταγγέλλοντας την εισβολή ενός μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη γείτονά του.

«Δεν είμαστε παθητικοί μάρτυρες της Ιστορίας, είμαστε οι συγγραφείς της Ιστορίας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, πρέπει να τα καταφέρουμε, για τον εαυτό μας και για το μέλλον, για την ανθρωπότητα», επεσήμανε επίσης ο Μπάιντεν.

Ολόκληρη η ομιλία του Μπάιντεν:

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν ανακοίνωσε μερική επιστράτευση – Σοϊγκού: 6.000 Ρώσοι στρατιώτες νεκροί (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter