Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ: Άλλη μία πολιτική αθλιότητα από τη ΝΔ

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ: Άλλη μία πολιτική αθλιότητα από τη ΝΔ

Στην ανακοίνωση της ΝΔ με την οποία ταυτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με τους αντιεμβολιαστές απάντησε ο τομεάρχης Υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για πολιτική αθλιότητα, επικοινωνιακά κόλπα και «γύμνια» που δεν κρύβεται σε σχέση με το έλλειμμα προετοιμασίας του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση του 4ου κύματος.

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Ξανθός αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε συνολικά μια τροπολογία 6 άρθρων που επεκτείνει (με ΚΥΑ και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών) τη γενικευμένη και τιμωρητική υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Είναι πολιτική αθλιότητα να ισχυρίζεται η ΝΔ ότι αυτή η στάση στην ψηφοφορία στη Βουλή, που ξεκάθαρα συνοδεύεται με στήριξη του καθολικού εμβολιασμού ως πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης, συνεπάγεται άρνηση των αναγκαίων κυρώσεων σε επίορκους δημόσιους υπαλλήλους που εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, υπονομεύοντας τη Δημόσια Υγεία και πλήττοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών στο εμβολιαστικό εγχείρημα».

Και καταλήγει συμπεραίνοντας: «Η διαστρέβλωση των θέσεων και η στοχοποποίηση των πολιτικών αντιπάλων, είναι η τελευταία καταφυγή των αποτυχημένων και όσων έχουν τεράστιες ευθύνες για την υγειονομική τραγωδία που βιώνει η χώρα, ακόμα και για τα κενά ασφαλείας στη διαδικασία του εμβολιασμού. Ένα – ένα τα επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης εξαντλούνται και η ¨γύμνια¨ στη διαχείριση και στην έλλειψη προετοιμασίας του ΕΣΥ απέναντι στο 4ο επιδημικό κύμα, δεν κρύβεται».

Νωρίτερα, η Πειραιώς εξέδωσε ανακοίνωση, μεταφράζοντας ως κλείσιμο του ματιού στους αντιεμβολιαστές την καταψήφιση της τροπολογίας που αυστηροποιεί τις κυρώσεις για τους υγειονομικούς που αρνούνται να εμβολιαστούν και θεσπίζει τσουχτερά πρόστιμα για όσους εμπλέκονται σε υποθέσεις πλαστών πιστοποιητικών νόσησης ή εμβολιασμού.

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τις αυστηρές κυρώσεις σε όσους βεβαιώνουν, ψευδώς, εμβολιασμούς. Αφού όλο αυτό το διάστημα κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές, τώρα αρνείται και τις κυρώσεις σε επίορκους δημόσιους υπαλλήλους που με εγκληματική ανευθυνότητα εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά.

Ο λαϊκισμός χέρι-χέρι με την ανευθυνότητα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter