Κριτική Μπακογιάννη στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη για θέματα ασφάλειας στην Αθήνα

Κριτική Μπακογιάννη στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη για θέματα ασφάλειας στην Αθήνα

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για θέματα ασφάλειας στην Αθήνα έκανε ο Κώστας Μπακογιάννης. Συγκεκριμένα στράφηκε κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεωδορικάκου, ψέγοντας ζήτημα εγκληματικότητας στην πόλη, θεωρώντας ανεπαρκείς τις παρεμβάσεις του υπουργείου ενώ παράλληλα εξέφρασε ανοιχτά τη δυσαρέσκειά του καθώς τον «παρακαλεί εδώ και ένα μήνα» για να συναντηθούν αλλά αυτός «έχει άλλα ζητήματα, έχει πολλά ζητήματα…».

«Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, είναι και φίλος μου, αλλά οφείλω να σας πω και να το πω και δημόσια, γιατί εδώ έχει φτάσει η απόγνωση μου, ότι τον παρακαλώ εδώ και ένα μήνα να συναντηθούμε. Καταλαβαίνω ότι προφανώς ο υπουργός έχει άλλα ζητήματα, έχει πολλά ζητήματα, αλλά φαντάζομαι ότι μεταξύ των πρώτων δέκα είναι και η Αθήνα. Να σας το πω κι αλλιώς, Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει κάτι να κάνουμε, και πρέπει κάτι να κάνουμε άμεσα» είπε συγκεκριμένα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό στο ΣΚΑΪ χαρακτήρισε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αθήνα «πάρα πολύ μεγάλο» και τονίζει πως αρκεί μια βόλτα στις γειτονιές για να πειστεί κανείς.

Όπως υποστηρίζει έχει ήδη «χαρτογραφήσει την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα στην πόλη» και δηλώνει έτοιμος να παραδώσει στην κυβέρνηση τον «μαύρο χάρτη» της πόλης.

Ο Κώστας Μπακογιάννης επισήμανε ότι πρόκειται για ένα διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο «δεν ξεκίνησε τα τελευταία δύο χρόνια» και παρότι τόνισε υπήρξε μια «πάρα πολύ μεγάλη πρόοδος, δυστυχώς τους τελευταίους μήνες διαπιστώνουμε μια υποχώρηση της αστυνομίας».

Η πρώτη αντίδραση του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ.

Η σφοδρή κριτική του Κώστα Μπακογιάννη στον υπουργό έφερε την πρώτη απάντηση του Τάκη Θεοδωρικάκου μέσω κύκλων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αφού ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τον Κώστα Μπακογιάννη ότι διαφωνεί με τις λεγόμενες επιχειρήσεις «σκούπα» της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας και τονίζει πως η επικοινωνία μεταξύ δήμου και υπουργείου είναι διαρκής.

Αναλυτικά η δήλωση- απάντηση στον Κώστα Μπακογιάννη

«Απορίες προκαλεί η στάση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αντί να επικροτεί τις εκτεταμένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, ο Δήμαρχος φάνηκε να διαφωνεί με τις επιχειρήσεις “σκούπα” στη δημόσια τοποθέτησή του. Η επικοινωνία μεταξύ δήμου και υπουργείου υπάρχει και είναι διαρκής με τον αρμόδιο Υφυπουργό να συντονίζει τις ενέργειες που αποφασίζονται. Γιατί προχώρησε σε τέτοιες δηλώσεις ο Δήμαρχος; Τι αλήθεια θέλει; Την εφαρμογή των νόμων ή την κατάσταση ανομίας που επικρατούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας;».

Στην ανακοίνωση του το υπουργείο τονίζει ότι «η πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Μπακογιάννης είναι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με το υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου», υπάρχει συνεχής επικοινωνία της ΕΛΑΣ με τις υπηρεσίες του δήμου για την ασφάλεια στην πόλη και τέλος δίνει στοιχεία για τις αλλεπάλληλες δράσεις της ΓΑΔΑ και τα αποτελέσματα τους το τελευταίο δίμηνο στην πρωτεύουσα.

Η επίσημη απάντηση Θεοδωρικάκου 

Σε νέα επίσημη απάντηση το υπουργείο, απέρριψε εμμέσως πλην σαφώς, τις αιχμές του Κώστα Μπακογιάννη και τονίζει ότι ο δήμαρχος Αθηναίων έχει συχνή επικοινωνία και συνεργασία με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη.

«Η πραγματικότητα είναι ότι ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, είναι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο Οικονόμου, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της ασφάλειας στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας, εκ μέρους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον δήμαρχο Αθηναίων και άλλα στελέχη για την αντιμετώπιση του προβλήματος του παρεμπορίου. Επίσης, ο επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Αττικής είναι σε συνεχή και άμεση επικοινωνία με τους εντεταλμένους συμβούλους για θέματα ασφαλείας του Δήμου Αθηναίων.

Πραγματικότητα είναι επίσης, οι αλλεπάλληλες δράσεις που έχει πραγματοποιήσει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας το τελευταίο δίμηνο. Στις επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν 2.585 έλεγχοι ατόμων, 617 προσαγωγές παράνομων μεταναστών, 23 συλλήψεις για ναρκωτικά και 13 συλλήψεις για παρεμπόριο».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter