Απάντηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: «Είστε ο μεγαλύτερος μπαταχτσής της ελληνικής πολιτικής ζωής»

Απάντηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: «Είστε ο μεγαλύτερος μπαταχτσής της ελληνικής πολιτικής ζωής»
Πληρωμένη ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στο «κρύο» αστείο του πρωθυπουργού

Πληρωμένη ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στο «κρύο» αστείο του πρωθυπουργού σε σχέση με το αν θα αναλάμβανε διαχειριστής σε πολυκατοικία που έχτισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέλοντας να τον παρουσιάσει ως ακατάρτιστο πολιτικό μηχανικό.

«Ωραίο το λογοπαίγνιο που σας σκάρωσαν για την πολυκατοικία που θα έφτιαχνα εγώ και δεν θα μπαίνατε ως διαχειριστής» είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Να σας πω κάτι: Δεν ξέρω κανέναν εργολάβο που να σας έδινε εσάς διαμέρισμα, σε έναν τέτοιον μπαταχτσή. Στον μεγαλύτερο μπαταχτσή της ελληνικής πολιτικής ζωής. Δεν θα πληρωνόταν ποτέ τα λεφτά του!».

Στρίβοντας κι άλλο το μαχαίρι για τα «θαλασσοδάνεια» της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας τόνισε απευθυνόμενος στον Κυρ. Μητσοτάκη ότι ξεπληρώνει τα χρέη του κόμματός του με «balloon payments». «Όμως, σας ρωτώ και πάλι: Σε ένα από τα πολλά ακίνητα που εσείς διαθέτετε, θα βάζατε διαχειριστή κάποιον που -όπως εσείς- αντί να μειώσει τα χρέη της επιχείρησής του -εσείς, στο κόμμα σας- τα αυξάνει κατά 30 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο, συσσωρεύοντας 120 εκατ. στην πενταετία, ένα χρέος που φορτώνεται στην πλάτη του ελληνικού λαού;» ρώτησε ευθέως τον πολιτικό του αντίπαλο και συνέχισε λέγοντας:

«Αντί για ευφυολογήματα, ελάτε αν έχετε τα κότσια να συζητήσουμε επί της ουσίας την πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει ώστε να πληρώσετε επιτέλους. Είναι ζήτημα ισονομίας απέναντι στα κόμματα και στον ελληνικό λαό. Είναι και ζήτημα Δημοκρατίας. Αφήστε τα αστειάκια. Δεν μπορεί να χρωστάτε εκατομμύρια και να κάνετε τις ακριβότερες καμπάνιες στο διαδίκτυο κι εμείς να νοικοκυρεύουμε το κόμμα μας. Δεν μπορεί ένας πολίτης να μην έχει ενημερότητα για να επιχειρήσει κι εσείς να σωρεύετε χρέη επί χρεών».

«Πείτε συγγνώμη για τη χορήγηση του Astra Zeneca στους νέους»

Ο κ. Τσίπρας απάντησε, επίσης, στην κατηγορία του πρωθυπουργού ότι η αντιπολίτευση δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων κατά τη διάρκεια έξαρσης της πανδημίας. «Είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν βάλαμε πλάτη για την πανδημία. Αυτό θα μπορούσε να το πει μονάχα κάποιος που δεν έχει επίγνωση της πραγματικότητας ή είναι αχάριστος» έκρινε και συμπλήρωσε:

«Θέλω να θυμίσω ποια ήταν η στάση σας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι σε κάθε τι που γινόταν επί ΣΥΡΙΖΑ. Σας θυμίζω ότι είχατε έρθει εδώ και μας κουνάγατε το δάχτυλο ως υπεύθυνους και εγκληματίες για τους νεκρούς του ιού της γρίπης που κάθε χρόνο κυμαίνονταν στα ίδια επίπεδα και εγείρατε μείζον ζήτημα ότι είναι νεκροί για τους οποίους ευθύνεται η κυβέρνηση».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η πολιτική πρακτική του κ. Μητσοτάκη «αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση» έχει ένα όριο. «Αντί να πείτε ένα συγγνώμη στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στις νέες και στους νέους κάτω των 39 ετών που με δικές σας υποδείξεις η επιτροπή των επιστημόνων φρόντισε να έχει σε αποκλειστική χρήση μόνο ένα εμβόλιο ενώ γνώριζε ότι σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν μελέτες που αναδεικνύουν ότι στους νέους και ιδιαίτερα στις νέες γυναίκες αυτό το εμβόλιο προκαλεί θρομβώσεις, ασκήσατε πιέσεις» επισήμανε, υπογραμμίζοντας ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης επιλέγει για άλλη μια φορά να να βάλει «κάτω από την γλώσσα» την καραμέλα… Πολάκη.

«Ο Πολάκης ήταν στην επιτροπή; ο Πολάκης έδωσε την εντολή να δοθεί το εμβόλιο αυτό στους κάτω των 39 ετών και μόνο σε αυτούς; Ο Πολάκης ήταν στην επιτροπή που άλλαξε γνώμη ενώ 460.000 άνθρωποι έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση;» αναρωτήθηκε, θυμίζοντας ταυτόχρονα ότι ο πρωθυπουργός ήταν αυτός που «εργαλειοποίησε τους επιστήμονες, την επιστήμη και την ίδια την επιτροπή».

«Εσείς, δεν φλερτάρατε με την υπουργοποίηση του επικεφαλής της επιτροπής (Σ. Τσιόδρα) και τάζατε θέσεις στα μελλοντικά ψηφοδέλτια της ΝΔ, κάνοντας τους επιστήμονες κομματικούς ταγούς των μικροπολιτικών σας σκοπιμοτήτων;» διερωτήθηκε και εν συνεχεία υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε μετ΄ επιτάσεως σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και ορισμό κοινά αποδεκτού υπουργού Υγείας για να είναι «κοινή η ευθύνη». «Κι εσείς μας λέτε ότι δεν βάλαμε πλάτη πουθενά» σχολίασε ειρωνικά και κατέληξε ξεκαθαρίζοντας ότι «η μεγαλύτερη ζημιά που έχει γίνει στη χώρα είναι ότι χάνει η κοινωνία την εμπιστοσύνη της στην επιστήμη και τους επιστήμονες».

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους όλο το μίσος και τον αυταρχισμό σας» (Video)

Μητσοτάκης εναντίον Μητσοτάκη: «Ρεπό για δύο ώρες περισσότερη δουλειά» – «Δεν πληρώνονται με ρεπό οι υπερωρίες»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter