Απάντηση Βαξεβάνη μέσω «ΕφΣυν» στις αθλιότητες Μητσοτάκη

Απάντηση Βαξεβάνη μέσω «ΕφΣυν» στις αθλιότητες Μητσοτάκη

Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης, σχολίασε στην «ΕφΣυν» τις αθλιότητες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο Κώστας Βαξεβάνης σημείωσε στη δήλωσή του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί τον θεσμό του πρωθυπουργού «για να συκοφαντήσει αυτόν που τον αποκαλύπτει και κρύβεται πίσω από τις ασυλίες», υπογραμμίζοντας ότι θα καταθέσει αγωγή εναντίον του για τις συκοφαντικές αναφορές του περί δήθεν εμπλοκής του δημοσιογράφου σε ροή ρωσικών κεφαλαίων στην Ελλάδα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών ομοιάζουν με την ταινία «Οι ζωές των άλλων», μόνο που στη θέση του σεναριογράφου βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο πρωθυπουργός αποτελεί πλέον μια γραφική φιγούρα που βρίζει και συκοφαντεί όποιον του ασκεί κριτική. Από την επικεφαλής ευρωβουλευτή τής Pega, Σοφί ιν’τ Βελτ, έως τους New York Times και τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Το πρόβλημα είναι ότι στον κατήφορό του τραβάει όλη τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ή θα αποδείξει αυτά που υποστηρίζει ή θα καταδικαστεί ως κοινός συκοφάντης που είχαμε την ατυχία να γίνει πρωθυπουργός», τόνισε ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento.

Διαβάστε επίσης: Αγωγή κατά Μητσοτάκη καταθέτει ο Βαξεβάνης: «Ή θα αποδείξει αυτά που λέει ή θα καταδικαστεί ως κοινός συκοφάντης»

Η δήλωση Βαξεβάνη στην «ΕφΣυν»

«Ο κύριος Μητσοτάκης είναι σε παράκρουση και (δικαιολογημένα) σε καθεστώς φόβου. Την ώρα που αποκαλύπτεται ότι παρακολουθούσε τους πάντες, αντί να δώσει απαντήσεις και να παραιτηθεί, επαναλαμβάνει τη συμπεριφορά ενός κοινού παλιανθρώπου. Πριν από μήνες με αποκάλεσε μέσα στη Βουλή εγκληματία και συμμορίτη μαζί με άλλους συναδέλφους. Τώρα, λέει ότι με βάση απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου εμπλέκομαι σε ροή ρωσικών κεφαλαίων (τα προσδιόρισε μάλιστα σε 10) για δημιουργία Μέσου Ενημέρωσης στην Ελλάδα. Ποιο δικαστήριο είναι αυτό που αναφέρει εμένα; Εχει τέτοια απόφαση και δεν την έχει κάνει φέιγ βολάν; Εχει φτιάξει ένα συκοφαντικό αφήγημα, σύμφωνα με το οποίο επειδή εργάστηκα στο κανάλι Hellasnet έχω σχέση με ρώσικα κεφάλαια. Στο κανάλι που ο ιδιοκτήτης του είναι ιστορικός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη, παρουσιάστρια ήταν η σημερινή υπεύθυνη της Ν.Δ. για τα Μέσα Ενημέρωσης Ελενα Σώκου και εργαζόταν ο νυν βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Καλλιάνος.

Ο Μητσοτάκης χρησιμοποιεί το θεσμό του πρωθυπουργού για να συκοφαντήσει αυτόν που τον αποκαλύπτει. Και φυσικά κρύβεται πίσω από ασυλίες. Αυτή η διαταραγμένη αντίληψή του για την πολιτική, η παράνοιά του, όπως είπε ευρωβουλευτής των Πράσινων, Σάσκια Μπρικμόντ, είναι που τον οδήγησε να παρακολουθεί έως και τις γυναίκες των υπουργών του. Ζούμε σε σενάριο της ταινίας “οι ζωές των άλλων” με σεναριογράφο έναν πρωθυπουργό που αποτελεί πολιτική διασταύρωση Λουδοβίκου, Τσαουσέσκου και πλέον Γκέμπελς.

Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να πείσει ούτε τους πολίτες ούτε τους υπουργούς του ότι δεν παρακολουθεί. Οι αποκαλύψεις για το θέμα δεν προέρχονται πλέον από το “Documento” και την “Εφ.Συν.”, αλλά από το συγκρότημα του κυρίου Μαρινάκη και την “Καθημερινή”. Ο πρωθυπουργός αποτελεί πλέον μια γραφική φιγούρα που βρίζει και συκοφαντεί όποιον του ασκεί κριτική. Από την επικεφαλής ευρωβουλευτή τής Pega, Σοφί ιν’τ Βελτ, έως τους New York Times και τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Το πρόβλημα είναι ότι στον κατήφορό του τραβάει όλη τη χώρα. Θα το επαναλάβω για ακόμη μία φορά: θα είμαι εδώ για να καταγράψω τη θορυβώδη πτώση του.

Θα καταθέσω αγωγή εναντίον του. Ή θα αποδείξει αυτά που υποστηρίζει ή θα καταδικαστεί ως κοινός συκοφάντης που είχαμε την ατυχία να γίνει πρωθυπουργός».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter