Απαράδεκτες δηλώσεις Βαρτζόπουλου: Η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση (Video)

Απαράδεκτες δηλώσεις Βαρτζόπουλου: Η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση (Video)

Οργή και αποτροπιασμό προκαλούν οι δηλώσεις του υφυπουργού υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, ο οποίος τόλμησε να πει σε συνέντευξη του, πως η γυναικοκτονία ως πράξη έχει μια βιολογική βάση. Ειδικότερα, δήλωσε πως «είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό» καθώς «κυνηγάει την τροφή».

Επομένως κατά τον κ. Βαρτζόπουλο «η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση».

Μάλιστα, για να ενισχύσει τις απαράδεκτες δηλώσεις του τόνισε , πως «σε όλη την πανίδα, το σε κάθε μορφή εμβίου όντος το αρσενικό είναι πιο επιθετικό γιατί στη φύση αυτό είναι που κυνηγάει την τροφή και αναλαμβάνει την επιθετική διεκδίκηση. Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές. Για να τίκτει. Είτε γίνεται στην αγέλη, είτε γίνεται στη δυαδική μορφή που έχουμε στο homo sapiens. Είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό κατά συνέπεια η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση».

Ο υφυπουργός υγείας δε δίστασε να υιοθετήσει ακόμη και επιχειρήματα της ακροδεξιάς, καθώς για τον ίδιο οι νέοι είναι βίαιοι, καθώς «όταν κάποιος είναι επιθετικός, είναι επιθετικός επειδή είναι γεννημένος επιθετικός και επειδή ο τρόπος με τον οποίο έχει ζήσει όλα αυτά τα χρόνια ενισχύει αυτή την επιθετικότητα.»

Συνέχισε λέγοντας «εκείνο το οποίο μπορούμε να κάνουμε εμείς, είναι όταν διαπιστώνουμε σε πρώιμη φάση μια τέτοια επιθετικότητα, αυτή την επιθετικότητα να τη βάλουμε μέσα σε κοινωνικά κανάλια, (…) δηλαδή να μη σκοτώνεις ή να μην επιτίθεσαι για να κλέψεις, να επιτίθεσαι στον εχθρό της πατρίδας, ή να επιτίθεσαι στον εχθρό της κοινωνίας. Αλλά όταν κάποιος εκδηλώνει πλέον μια οργανωμένη τέτοια αντικοινωνική, επιθετική, εγκληματική συμπεριφορά, ο σωστός τρόπος είναι η έγκαιρος ανίχνευση και η καταστολή, ο περιορισμός του».

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Η αντίδραση Γκλαβίνα

Σφοδρή κριτική άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας εναντίον του κ Βαρτζόπουλου, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας ότι οι δηλώσεις του υφυπουργού «δεν στερούνται μόνο επιστημονικής βάσης, αλλά είναι αναχρονιστικές και άκρως επικίνδυνες».

Ολόκληρη η ανάρτηση

Οι θέσεις του Υφυπουργού Υγείας κ. Βαρτζόπουλου «ότι η γυναικοτονία έχει μια βιολογική βάση» και ότι η επιθετική συμπεριφορά των ανδρών έχει βιολογικά χαρακτηριστικά, δεν στερούνται μόνο επιστημονικής βάσης, αλλά είναι αναχρονιστικές και άκρως επικίνδυνες, εφόσον δικαιολογούν τέτοιες ειδεχθείς ενέργειες και οπλίζουν το χέρι πιθανών μελλοντικών γυναικοκτόνων. Λίγες μόνο μέρες μετά τη δολοφονία της Κυριακής στους Αγ. Αναργύρους, καλούμε τη Νέα Δημοκρατία να αποδοκιμάσει άμεσα τις απόψεις του Υφυπουργού της.

Διαβάστε επίσης:

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter