«Απαράδεκτες μετακινήσεις προσωπικού» καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

«Απαράδεκτες μετακινήσεις προσωπικού» καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
Φωτογραφία αρχείου

Την υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης την υποστελέχωση των κέντρων Υγείας τις τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό, που διαμορφώνουν μια επικίνδυνη κατάσταση για τους πολίτες της Λέσβου, στηλιτεύει ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης (Σ.ΕΡ.ΝΟ.ΜΥ.).

Όπως επισημαίνουν, τις τραγικές αυτές ελλείψεις προσπαθούν να τις καλύψουν αντί με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με «μπαλώματα» και με «απαράδεκτες μετακινήσεις» προσωπικού.

Μάλιστα, ο Σύλλογος αναφέρεται και στην περίπτωση εργαζόμενης του νοσοκομείου, με σοβαρό πρόβλημα υγείας, με 78% αναπηρία, που ζητούσε να μετακινηθεί στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο της Αγιάσου, τόπο κατοικίας της, ως μέτρο εύλογης προσαρμογής λόγω αναπηρίας «Αντί αυτού με τη δικαιολογία ότι στο Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΙ) Αγιάσου υπάρχει επαρκής αριθμός νοσηλευτών, την μετακινούν στο Κέντρο Υγείας Πολυχνίτου. Άραγε να μας πουν οι κύριοι της 2ης Υ.ΠΕ, πως θα μετακινείται με τόσο σοβαρό πρόβλημα 25 χιλιόμετρα; Εύλογα ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι 9/2 αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόσπαση της συναδέλφου στο ΠΙ Αγιάσου και 10/2 με τροποποιητική την μετακινούν στον Πολυχνίτο. Άραγε τι μεσολάβησε μέσα σε μια νύχτα; ή μάλλον “ποιός” μεσολάβησε» αναρωτιούνται οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Ακόμα, το σωματείο καταγγέλλει αυτές τις πρακτικές και απαιτεί εδώ και τώρα να βρούνε τρόπο να κάνουν αποδεκτό το δίκαιο αίτημά της, να μετακινηθεί στο ΠΙ Αγιάσου, ώστε να προσφέρει αποτελεσματικά τις υπηρεσίες της, διατηρώντας ταυτόχρονα το δικαίωμά προστασίας της υγείας της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter