Απίστευτη καταγγελία – Νοσηλεύουν ασθενείς ακόμα και σε χώρο γραφείου

Απίστευτη καταγγελία – Νοσηλεύουν ασθενείς ακόμα και σε χώρο γραφείου

Απαράδεκτη είναι η κατάσταση στις ψυχιατρικές κλινικές όπως την παρουσιάζουν οι ειδικευόμενοι ψυχίατροι και νοσηλευτές της Β’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου «Αττικόν». Μάλιστα όπως καταγγέλλουν χρειάστηκε να νοσηλευτούν ασθενείς ακόμα και σε χώρο γραφείου.

Οι εργαζόμενοι εξηγούν ότι όλο το προηγούμενο διάστημα οι ψυχιατρικές κλινικές της Αττικής ήταν υπερπλήρεις με ράντζα. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση είναι δυνητικά επικίνδυνη για τους νοσηλευόμενους και το υγειονομικό προσωπικό. Οι ασθενείς στοιβάζονται, ενώ ιατροί και νοσηλευτές προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο να αποτρέψουν επικίνδυνες για τη ζωή των ασθενών καταστάσεις, είτε λόγω παθολογικών είτε ψυχιατρικών αιτιών. Αιτίες για τα παραπάνω αποτελούν η υποστελέχωση στα νοσοκομεία και η αποψίλωση του προσωπικού στις πρωτοβάθμιες δομές υγείας που αποκλείει εκατοντάδες ψυχιατρικούς ασθενείς από την τακτική τους παρακολούθηση και οδηγεί σε αύξηση των περιστατικών ακούσιας νοσηλείας.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές χαρακτηρίζουν την κατάσταση εκρηκτική, σημειώνοντας ότι «ατυχήματα» έχουν ήδη γίνει και κοστίσει ανθρώπινες ζωές (όπως η πυρκαγιά σε ψυχιατρικό νοσοκομείο) ενώ είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα προκύψουν κι άλλα. «Ως προσωπικό της Β’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής ΠΓΝ Αττικόν (ειδικευόμενοι ψυχίατροι και νοσηλευτές) καταγγέλλουμε ότι ουδεμία ευθύνη φέρουμε για ότι συμβεί, με βάση τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας που διαμορφώνονται και δεν θα δεχτούμε οποιαδήποτε κυβερνητική ή διοικητική πίεση για ανοχή αυτών των συνθηκών και μετάθεση των ευθυνών (όπως επιδιώχθηκε και μετά το έγκλημα των τραίνων στα Τέμπη)».

Νοσηλεία σε χώρο γραφείου

Όπως εξηγούν στις 27/3/2023, στη γενική εφημερία του ΠΓΝ Αττικόν και της Ψυχιατρικής κλινικής και μετά την πλήρωση όλων των διαθέσιμων κλινών (ανεπτυγμένες και «επικουρικές» δηλ. ράντζα, κλίνες) δόθηκε εντολή να μεταφερθούν επιπλέον δύο ασθενείς «εισαγγελικής εντολής» και διεγερτικοί σε χώρο γραφείου, που επιστρατεύτηκε τελευταία στιγμή, μη κατάλληλο για νοσηλεία, ειδικά τέτοιων ασθενών. Μάλιστα, οι ασθενείς αυτοί για όλη τη διάρκεια της ημέρας – 27/3/2023 -, δεν φαίνονταν στο σύστημα εισαγωγών του νοσοκομείου, ήταν δηλαδή «ασθενείς φαντάσματα» που απλά στοιβάχθηκαν στην ψυχιατρική κλινική χωρίς να έχουν την ψυχιατρική και παθολογική φροντίδα που χρειάζονταν.

Το πιο σκανδαλώδες είναι ότι πρωταγωνιστής των πιέσεων και του νομικού εκφοβισμού προς τους γιατρούς και νοσηλευτές, ήταν εισαγγελέας υπηρεσίας, που ζήτησε κατόπιν συνεννόησης με ΕΚΑΒ και διοικητή ΠΓΝ Αττικόν, ονόματα γιατρών που υπογράφουν και αρνούνται την εν λόγω νοσηλεία σε τέτοιες απαράδεκτες συνθήκες. Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση της κλινικής, η οποία νοσηλεύει (με αναπτυγμένα ράντζα) 50% των περιστατικών της με καθεστώς εισαγγελικών εντολών και ακούσιας νοσηλείας, χωρίς το τμήμα να διαθέτει υποδομές (δεν είναι κλειστός χώρος) ούτε επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό.

Nα σημειωθεί ότι αναφορικά με την συνολική εικόνα του νοσοκομείου Αττικόν μετά το τέλος της γενικής εφημερίας της 27ης Μαρτίου, 60 ασθενείς νοσηλεύονται σε ράντζα – φορεία. «Κατά τα άλλα λύσαμε το θέμα των ράντζων, σύμφωνα με τις κυβερνητικές δηλώσεις και τη μεταφορά ασθενών σε ιδιωτικές μονάδες με δημόσιο χρήμα και επιδότηση» αναφέρει το σωματείο εργαζομένων σε ανακοίνωσή του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter