Απαραίτητη Σύγκρουση

Απαραίτητη Σύγκρουση

Θα καταφέρουν οι κεντροδεξιοί άραγε να κυριαρχήσουν στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ίδιος να μην εκτεθεί στις ακραίες – φασιστικές φωνές στελεχών του κόμματός του.

Όταν οι ακραίοι στη Ν.Δ. τύπου Άδωνη Γεωργιάδη που ανέλαβε την πολιτική στήριξη για το προσφυγικό στα Μ.Μ.Ε. (μια και δεν κατάφερε να βάλει τις μπουλντόζες στο Ελληνικό), όλοι οφείλουμε να ανησυχήσουμε για τον κίνδυνο φασιστικών λογικών που θέλει η ομάδα αυτή να επιβάλλει, όχι μόνο στο κόμμα της αλλά και στην κοινωνία. Υπενθυμίζω την αποστολή ΜΑΤ, Στρατού στη Μυτιλήνη, την άποψη να στείλουμε τους πρόσφυγες-μετανάστες στα ξερονήσια κ.α.

Μην ξεχάσουμε τις τοποθετήσεις Βορίδη στη Βουλή,πως πρέπει να πολεμήσουμε την ιδεολογία τηςΑριστεράς.

Μην επαναπαυθούμε, η Χ.Α. δεν εκλείπει απλώς από τη Βουλή.

Εξαιρετικά δύσκολο θέμα, θα μπορούσα να πω επικίνδυνο, είναι η στροφή προς την άκρα δεξιά βουλευτών της Ν.Δ. Με εξαιρετικό λόγο καθημερινά οι ακραίοι βουλευτές της Ν.Δ. διαδίδουν την πολιτική των «δύο άκρων».

Χρησιμοποιούν το σύνθημα «Τάξη και ασφάλεια», για να πείσουν τους Έλληνες ότι είναι αναγκαία η βία για την ασφάλειά τους. Είναι πιο έντονο στο μυαλό τους ως απαραίτητο να περάσει η ιδεολογία του απόλυτου ελέγχου της χώρας από τα λίγα χέρια- στα δικά τους χέρια- και προχωρούν μεθοδικά στη διάδοση του φόβου.

Συγχρόνως ελέγχουν τα Μ.Μ.Ε. και απαγορεύουν π.χ. στην Ε.Ρ.Τ. να δείχνουν εικόνες από τις επεμβάσεις των ΜΑΤ στη Μυτιλήνη.

Διαμορφώνουν σύγχυση στο λαό για το ποιος τους φταίει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: ο ξυλοδαρμός αστυνομικών μέσα στο ξενοδοχείο στη Μυτιλήνη. Τι κατάλαβαν άραγε οι κάτοικοι της Μυτιλήνης; Ότι τους έφταιγαν αυτοί που προορίζονται για την προστασία τους ή η πολιτική άποψη ότι το προσφυγικό θα λυθεί με επίταξη περιουσιών και αστυνομική βία;

Δείχνουν στα Μ.Μ.Ε. ως διαμαρτυρόμενους κατοίκους, τους λίγους που δεν επιτρέπουν στη βάρκα προσφύγων να αποβιβαστούν, με την απάνθρωπη συμπεριφορά της κυρίας που ενοχοποιούσε τις μητέρες που θέλησαν να προσπαθήσουν να γλυτώσουν τα παιδιά τους από τον πόλεμο.

Οι συνεχείς τοποθετήσεις για Αφγανούς- Σομαλούςκλπ εξαφανίζοντας τους ΣΥΡΙΟΥΣ τώρα που εισβάλλουν οι Τούρκοι στη χώρα τους.

Αντί να λύνουν τα προβλήματα τα αναδεικνύουν ώστε να προκαλούν φόβο, φόβο, φόβο…

Η απόβαση στρατού και ΜΑΤ στα νησιά μας είναι πρόβα αντοχής του δημοκρατικού λαού μας με πρότυπα επικράτησης χουντικών εικόνων και δράσεων.

Υπάρχουν δύο ερμηνείες στον τρόπο αντιμετώπισης προβλημάτων που σήμερα αντιμετωπίζει η χώρα, Προσφυγικό- Κορονοϊός.

Η απλή και καλοπροαίρετη ερμηνεία είναι ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη. Βεβαίως και ισχύει αυτό, πολλαπλά παραδείγματα το αναδεικνύουν και πολλές φορές ακόμη και σήμερα τους φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ μπορώ χαρακτηριστικά να αναφέρω:

1. Την κατάργηση και επανασύσταση του Υπουργείου Μετανάστευσης όσον αφορά το μεταναστευτικό.

2. Την μη πρόσληψη άμεσα 4.000 ατόμωνιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε δρομολογήσει οπότε δεν θα τους έψαχνε τώρα ο Κικίλιας, όσον αφορά με τον «Κορωνοϊό».

Η πραγματικότητα όμως δεν είναι μόνο αυτή. Στην Ν.Δ. το πάνω χέρι έχουν πάρει οι ακραίοι δηλαδή τα φασιστικής απόχρωσης στελέχη της, κάτι πολύ επικίνδυνο τόσο για τη Δημοκρατία όσο και για τη χώρα μας.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να ενισχυθεί με κάθε τρόπο το Δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών και να αρθεί ο φόβος, που περνούν τα Μ.Μ.Ε.

Χρειάζεται να προετοιμαστούμε όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες που ασπαζόμαστε το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία», ώστε μετά τον Κορωνοϊό να βγούμε στους δρόμους και να διαδώσουμε πως όταν υμνείς τον στρατό και τα ΜΑΤ διώχνεις τους τουρίστες, μειώνεις την κατανάλωση και δημιουργείς οικονομικά προβλήματα στη χώρα μας.

Τώρα που καταφέραμε όλοι μαζί, με την έντιμη και ορθολογική διαχείριση των οικονομικών της χώρας από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να επιβάλλουμε την αναγκαιότητα του κρατικού ελέγχου σε όλους τους τομείς της ιδιωτικής οικονομίας, γιατί πέραν από τη Δημόσια Υγεία και τη Δημόσια Παιδεία έχουμε ανάγκη και αυτόν το Δημόσιο Οργανισμό, Λιμένων π,χ, που κατήργησε αυτή η κυβέρνηση όπως και τις υγιείς σχέσεις εργασίας και τόσα άλλα.

Όταν το ακροδεξιό κομμάτι της ΝΔ σηκώνει κεφάλι, η αριστερά πρέπει να σταθεί γερά στα πόδια της. Οφείλει να αναδείξει τις αρετές της Δημοκρατίας, να θυμίζει τις περιόδους του φασισμού, που δεν την πλήρωσαν μόνο οι αριστεροί αλλά και μεγάλο μέρος των δημοκρατικών πολιτών που χαρακτηρίζονται «κεντρώοι». Την πλήρωσαν με το φόβο, την στέρηση του ελεύθερου λόγου, την ανάγκη να υποτάσσονται προκειμένου να βρουν δουλειά.

Οφείλουμε να τα θυμηθούμε και να τα υπενθυμίσουμε με κάθε τρόπο.

Έτοιμες και Έτοιμοι λοιπόν. Σύγκρουση. Χρωστάμε στους εαυτούς μας μία Δημοκρατική Χώρα με Αλληλεγγύη και Κοινωνική Πρόνοια.

Η Εύη Καρακώστα είναι πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Πειραιά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter