«Απασφάλισε» η Πιονγκγιάνγκ κατά Μπάιντεν: «Είναι ένας ηλίθιος που στερείται της ανθρώπινης ιδιότητας»

«Απασφάλισε» η Πιονγκγιάνγκ κατά Μπάιντεν: «Είναι ένας ηλίθιος που στερείται της ανθρώπινης ιδιότητας»

Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς το κρατικό πρακτορείο της Βόρειας Κορέας εξαπέλυσε επίθεση στον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επειδή επέκρινε τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν σε πρόσφατη ομιλία του.

Τα σχόλια σε βάρος του Μπάιντεν έρχονται σε αντίθεση με τις επαναλαμβανόμενες διαβεβαιώσεις για την “καλή σχέση” μεταξύ του Κιμ και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Τον Απρίλιο ο Κιμ είπε ότι η προσωπική σχέση του με τον Τραμπ είναι ακόμη καλή, παρά την κατάρρευση των συνομιλιών που είχαν στη σύνοδο κορυφής του Ανόι, τον Φεβρουάριο.

Το επιτελείο του Μπάιντεν απάντησε στη Βόρεια Κορέα χαρακτηρίζοντας τη σχέση του Τραμπ με την Πιονγκγιάνγκ “ενάντια στο ποιοι είμαστε”.

Ο Μπάιντεν, σε ομιλία του στη Φιλαδέλφεια το περασμένο Σάββατο, είπε: “Είμαστε ένα έθνος που εναγκαλίζεται δικτάτορες και τύραννους όπως ο (πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ) Πούτιν και ο Κιμ Γιονγκ Ουν;”. Το κορεατικό πρακτορείο KCNA απάντησε αργά το βράδυ της Τρίτης στη δήλωση αυτή: “Αυτά που εκστόμισε είναι απλώς σοφιστίες ενός ηλίθιου που στερείται της στοιχειώδους ιδιότητας του ανθρώπου, πόσω μάλλον του πολιτικού”.

Ο εκπρόσωπος του πρώην αντιπροέδρου, Άντριου Μπέιτς, στην απάντησή του, επανέλαβε ότι ο Κιμ είναι δικτάτορας και τύραννος. “Ο Τραμπ ξεγελάστηκε κατ’ επανάληψη για να κάνει σημαντικές παραχωρήσεις στο δολοφονικό καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ και να μην πάρει τίποτα σε αντάλλαγμα. Δεδομένου του παρελθόντος του αντιπροέδρου Μπάιντεν στην προάσπιση των αμερικανικών αξιών και συμφερόντων, δεν προκαλεί έκπληξη ότι η Βόρεια Κορέα θα προτιμούσε να παραμείνει στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ”, πρόσθεσε.

“Δεν θα συγχωρέσουμε ποτέ κάποιον που τολμά να προκαλεί την ανώτατη ηγεσία της Βόρειας Κορέας αλλά σίγουρα θα τους αναγκάσουμε να το πληρώσουν”, πρόσθεσε το KCNA, επαναλαμβάνοντας κάποιους από τους ισχυρισμούς που έχουν διατυπωθεί σε βάρος του Μπάιντεν, όπως αυτόν της λογοκλοπής ή ότι τον πήρε ο ύπνος σε μια ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα το 2011.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter