Απασφάλισε ο Πατούλης: «Ο πρωθυπουργός ωραιοποίησε την κατάσταση» (Video)

Απασφάλισε ο Πατούλης: «Ο πρωθυπουργός ωραιοποίησε την κατάσταση» (Video)

Ο Πατούλης επιστρέφει το μπαλάκι των ευθυνών και βάζει στο κάδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τον εκνευρισμό του δεν μπορεί να κρύψει πλέον ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος εμφανίζεται ενοχλημένος από το ότι η κυβέρνηση καλύπτει τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, αλλά αφήνει «ξεκρέμαστο» εκείνον για όλα τα απερίγραπτα συνέβησαν από την επέλαση της κακοκαιρίας που ανέδειξαν τη «γύμνια» του κρατικού μηχανισμού, αφήνοντας επί ώρες εγκλωβισμένους οδηγούς και σπίτια χωρίς ρεύμα.

Μετά από την πολύ πρωινή παρουσία του στο Open που ο εκνευρισμός του ήταν μεγαλύτερος, σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ, «απασφάλισε» βάζοντας για πρώτη φορά ευθέως τον ίδιο τον πρωθυπουργό στο κάδρο λέγοντας: «Ο πρωθυπουργός ωραιοποίησε την κατάσταση, με την έννοια πως και άλλοι φταίνε» και συνέχισε λέγοντας: «Ο πρωθυπουργός έδωσε μία διάσταση, έδωσε μία συγγνώμη αλλά από την άλλη πλευρά από τους κρίκους από την αλυσίδα, που είναι η πολιτική προστασία, να ζητήσουν και οι άλλοι κρίκοι συγγνώμη. Ο ΔΕΔΔΗΕ παραδείγματος χάριν».

 

Ερωτηθείς για τις παραλείψεις ή αστοχίες της αποκεντρωμένης διοίκησης τόνισε: «Κουράστηκα να ακούω το ίδιο και το ίδιο».

«Ρίχνουν ευθύνη για λάθη άλλων στην Περιφέρεια!» πρόσθεσε και υποστήριξε πως τα μοντέλα που ακολουθούνται στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, στρέφοντας ευθέως τα βέλη του κατά της Πολιτικής Προστασίας και του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Στυλιανίδη.

Ακόμα, αναφέρθηκε στον Διαχειριστή Εθνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) λέγοντας: «Απ’ τον ΔΕΔΔΗΕ έχετε ακούσει καμιά συγγνώμη;» και συνέχισε σε έντονο ύφος: «Καταγγέλλω τον ΔΕΔΔΗΕ!» σχετικά με τις πολύωρες διακοπές ηλεκτροδότησης.

Επίσης, έκανε έμμεση αναφορά σε όσα είπε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. «Γιατί, έχετε ακούσει κανένα ευχαριστώ στους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής;»

«Το γαϊτανάκι πρέπει να τελειώνει»
Σε ακόμα υψηλότερους τόνους εμφανίστηκε και στο Open ο Γιώργος Πατούλης, λίγο νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης. Κληθείς να απαντήσει εάν υπάρχουν ευθύνες της Περιφέρειας υπεραμύνθηκε του σχεδιασμού και τόνισε πως: «εγώ είμαι ένας κρίκος της Πολιτικής Προστασίας, δεν είμαι η Πολιτική Προστασία».

Και συνέχισε: «το γαϊτανάκι, ότι για όλα φταίει ο Πατούλης πρέπει να τελειώνει», και πρόσθεσε «να βγουν με ανδρεία όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Εν κατακλείδι, ζήτησε συγγνώμη για ό,τι δε μπόρεσε να κάνει.

Το «άριστο» καρφί

Όλα αυτά βέβαια, ξεκίνησαν από χθες όταν ο περιφερειάρχης Αττικής σε ανάρτησή του στο Facebook πέταξε ξεκάθαρο «καρφί» προς την κεντρική διοίκηση σημειώνοντας με νόημα πως το «άριστο», μία λέξη που συνοδεύει ως γνωστόν την κυβέρνηση των αρίστων: «θα ήταν όπως ακριβώς είπαμε ότι κλείνουν τα σχολεία, να είχε παρθεί η ανάλογη απόφαση ότι δεν λειτουργεί το δημόσιο και ο ιδιωτικός τομέας και όποιος κινείται θα πρέπει να το κάνει με αλυσίδες» ενώ είπε πως «θέλω ο καθένας να αναλάβει τις δικές του ευθύνες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter