Απασφάλισε ο Τραμπ: «Πυρά» κατά Τουρκίας, Κούρδων και Ευρώπης

Απασφάλισε ο Τραμπ: «Πυρά» κατά Τουρκίας, Κούρδων και Ευρώπης

Συνεχίζει τις παραληρηματικές δηλώσεις ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος εκτόξευσε για μία ακόμη φορά απειλές κατά της Τουρκίας  απειλώντας με κυρώσεις, τα έβαλε με τους Κούρδους κατηγορώντας τους πως αφήνουν ελεύθερους τους τζιχαντιστές και έστρεψε, ξανά, τα βέλη του στην Ευρώπη.

«Δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε άλλον έναν πόλεμο ανάμεσα σε ανθρώπους που πολεμούν μεταξύ τους πάνω από 200 χρόνια. Η Ευρώπη είχε την ευκαιρία να πάρει τους αιχμάλωτους του ISIS (σ.σ. που προέρχονται από ευρωπαϊκές χώρες), αλλά δεν ήθελαν να πληρώσουν το κόστος. “Αφήστε τις ΗΠΑ να πληρώσουν” είπαν», έγραψε ο Τραμπ στο twitter ενώ λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε ένα ακόμα tweet. 

«Οι Κούρδοι μπορεί να απελευθερώνουν κάποιους (σ.σ. τζιχαντιστές) για να μας αναγκάσουν να εμπλακούμε. Εύκολα μπορούν να ξανασυλληφθούν από την Τουρκία ή ευρωπαϊκά κράτη απ’ όπου μπορεί να προήλθαν, αλλά θα πρέπει να κινηθούν άμεσα. Ισχυρές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας έρχονται! Αλήθεια ο κόσμος πιστεύει πως θα έπρεπε να πάμε σε πόλεμο με τη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, Τουρκία; Οι ατελείωτοι πόλεμοι θα τελειώσουν!» συνέχισε ο Τραμπ.

Ωστόσο, δεν έμεινε εκεί ο Αμερικανός πρόεδρος και συνέχισε με ένα ακόμα tweet: «Οι ίδιοι άνθρωποι που μας έμπλεξαν στο χάος της Μέσης Ανατολής, είναι εκείνοι που θέλουν περισσότερο να παραμείνουμε εκεί».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter