Απαξιωτικές δηλώσεις Ζούλα για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ καταγγέλλει ο Γιάννης Δάρρας

Απαξιωτικές δηλώσεις Ζούλα για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ καταγγέλλει ο Γιάννης Δάρρας

Σε φιάσκο κατέληξε η παρουσίαση του προγράμματος της ΕΡΤ για τη νέα σεζόν, με τον Κωνσταντίνο Ζούλα να δυναμιτίζει το κλίμα.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. και ασκών χρέη διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ στην εκδήλωση καλωσορίσματος των δημοσιογράφων, συνεργατών και όλων των εργαζομένων προέβη σε δηλώσεις που όχι μόνο δεν συντέλεσαν στο καλό κλίμα αλλά δημιούργησαν αναστάτωση.

Και πως όχι αφού ο Κωνσταντίνος Ζούλας μίλησε για διαχρονική απαξίωση των ανθρώπων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που για χρόνια ντρέπονταν να παραδεχτούν πως δουλεύουν στην κρατική τηλεόραση.  Μάλιστα, έκανε αναδρομή στην εποχή που διέρρευσε ότι θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου με τους φίλους του να τον αποκαλούν «αφελή ή τρελό». Στην προσπάθεια να ευλογήσει τα της θητείας του εκφράστηκε εξ ονόματος των εργαζομένων που τα τελευταία τρία χρόνια όχι μόνο δεν ντρέπονται αλλά νιώθουν και υπερηφάνεια να είναι μέρος του συνόλου της ΕΡΤ.

Όπως ήταν αναμενόμενο αυτές οι απόψεις ενόχλησαν τους εργαζόμενους που ένιωσαν να πατρονάρονται εν αγνοία τους πλέκοντας το εγκώμιο του κυρίου Ζούλα και φυσικά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μόνο τυχαία δεν είναι η επιμονή στα τρία χρόνια της ΕΡΤ. Μην ξεχνάμε πως ο Κωνσταντίνος Ζούλας προτάθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ για την προεδρία αφού είχε αναλάβει διευθυντής του γραφείου τύπου του κυβερνώντος κόμματος.

Ο εκπρόσωπος εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, Γιάννης Δάρρας  με κείμενο του αποκατέστησε την αλήθεια υπογραμμίζοντας πως οι άνθρωποι που εργάζονται στην ΕΡΤ νιώθουν υπερηφάνεια από την πρώτη στιγμή που έγιναν μέλη του δημοσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα που δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση ούτε στις εκάστοτε διοικήσεις αλλά στους πολίτες που πληρώνουν ανταποδοτικό τέλος στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Αναλυτικά η ανάρτηση του εκπρόσωπου των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, Γιάννη Δάρρα:

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΟΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΈΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Όταν πριν από εικοσιτέσσερα χρόνια όχι μόνον πέτυχα στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ αλλά ήταν πρωτίστως μια δική μου επιθυμία να εργαστώ στην ΕΡΤ, οι κοντινοί μου φίλοι με πήραν τηλέφωνο διερωτώμενοι -χωρίς να μου το πουν ευθέως- αν είμαι αφελής ή τρελός που θα αφήσω τη θέση μου αλλά και τις τριπλάσιες αμοιβές που είχα στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό που δούλευα.

Η τιμή όμως ότι θα εργάζομαι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ήταν τόσο μεγάλη που με υπερηφάνεια το ομολογούσα στις παρέες μου. Και αισθάνθηκα ακόμα πιο υπερήφανος όταν διαπίστωσα πως όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έκαναν το ίδιο μιας και είχαν πλήρη συναίσθηση ότι δεν βιοπορίζονται απλώς από το Δημόσιο αλλά υπηρετούν τον δημόσιο φορέα που προσφέρει ενημέρωση και πολιτισμό. Αισθάνονται τόσο περήφανοι που την υπηρέτησαν για δυο χρόνια χωρίς να παίρνουν ούτε ένα ευρώ γιατί δεν πίστεψαν ποτέ ότι μπορεί η οποιαδήποτε κυβέρνηση να σβήσει το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Αντιθέτως οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αισθανόντουσαν ντροπή για τις διορισμένες διοικήσεις που όχι μόνο δεν είχαν συναίσθηση που τους διόριζαν, αλλά χρησιμοποιούσαν τη θέση τους για να προσλαμβάνουν τα «δικά τους παιδιά» και να την μετατρέπουν σε λιβανιστήρι της εκάστοτε κυβέρνησης που ήταν στην εξουσία.

Αισθανόντουσαν ντροπή όταν σε όλα τα μεγάλα γεγονότα ήταν αυτοί που δούλευαν νυχθημερόν και ο κόσμος τους το ανταπέδιδε με την εμπιστοσύνη του ανεβάζοντας τα ποσοστά τηλεθέασης και ακρόασης και στη συνέχεια οι διορισμένες διοικήσεις τους απαξίωναν ως «κηφήνες» και «ιερές αγελάδες» του Δημοσίου και για αυτό έπρεπε να προσλάβουν και άλλα «δικά τους παιδιά» για να «φτιάξουν» την ΕΡΤ.

Αισθάνονται βαθύτατα προσβεβλημένοι όταν στη χθεσινή παρουσίαση του νέου προγράμματος δεν υπάρχει ούτε μια εκπομπή εσωτερικής παραγωγής από υπαλλήλους της ΕΡΤ.

Οι χθεσινές αναφορές του προέδρου της ΕΡΤ στους εργαζόμενους της είναι απαξιωτικές και προσβλητικές. Όχι γιατί η ΕΡΤ είναι οι εργαζόμενοι της. Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας δεν ανήκει ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στις διορισμένες διοικήσεις, ούτε στους εργαζόμενους της. Ανήκει στον κόσμο που την χρηματοδοτεί με το ανταποδοτικό τέλος στους λογαριασμούς του ρεύματος από το υστέρημα του και οι εργαζόμενοι της θα προσπαθούμε να του το ανταποδίδουμε, πάντα υπερήφανοι που εργαζόμαστε στην ΕΡΤ.

Γιάννης Δάρρας

Εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ

Κυρίως όμως υπερήφανος εργαζόμενος της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter