Απαξιωτικός και εκτός πραγματικότητας ο Καραμανλής: «Τα ΜΜΜ δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης»

Απαξιωτικός και εκτός πραγματικότητας ο Καραμανλής: «Τα ΜΜΜ δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης»

«Τα ΜΜΜ δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδωσης του ιού» επιμένει ο Κώστας Καραμανλής παραμένοντας ενάμιση χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας εκτός πραγματικότητας απορρίπτοντας επιστημονικές μελέτες ενώ επιτέθηκε ακόμα και στους επιστήμονες που του χαλάνε το αφήγημα της ασφαλούς χρήσης του μετρό, των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Άκρως προκλητικός για μία ακόμη φορά εμφανίστηκε ο υπουργός Μεταφορών. Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο ΣΚΑΙ, θέλησε να πείσει όσους τον άκουγαν πως δεν υπάρχει πλέον τόσο μεγάλος συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς και πως αν χρησιμοποιούμε τη μάσκα δεν πρόκειται να μολυνθούμε από τον ιό. Άλλωστε έσπευσε να επιχειρηματολογήσει λέγοντας πως αυτές οι εικόνες συνωστισμού που εμφανίζονται… καμία φορά στα μέσα είναι φαινόμενο που συμβαίνει και σε άλλες μεγάλες χώρες. Γιατί λοιπόν, πρέπει να παραπονούμαστε εμείς;

«Στην Ελλάδα έχουμε μια τάση είτε να υπερβάλουμε πολλές φορές, είτε να προσπαθούμε να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα. Αυτό που έχουν πει όλοι οι συγκοινωνιολόγοι διεθνώς είναι ένα, πρέπει να φοράμε μάσκα μέσα στα ΜΜΜ. Αν σας δείξω εικόνες του τι συμβαίνει στο Λονδίνο, στο Παρίσι στη Νέα Υόρκη ή στη Ρώμη θα δείτε ότι και εκεί υπάρχουν σημεία σε συγκεκριμένες ώρες που υπάρχει πολύς κόσμος, αλλά εκεί δεν βλέπω να γίνεται ο κακός χαμός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όταν η δημοσιογράφος έσπευσε να του υπενθυμίσει πως οι ίδιοι οι επιστήμονες και μέλη της επιτροπής των ειδικών είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως τα μέσα μεταφοράς είναι εστίες μετάδοσης του ιού, υπεραμύνθηκε μιλώντας με απαξιωτικό τρόπο κατά των λοιμωξιολόγων λέγοντας πως στην Ελλάδα ο καθένας είναι αυτό που δηλώνει και πως υπάρχει  μια πανσπερμία ανθρώπων που δηλώνουν ειδικοί.

«Πρέπει να καταλαβαίνουμε ποιοι βγαίνουν για να πουν μια εξυπνάδα και ποιοι είναι σοβαροί και λένε σοβαρά πράγματα» ανέφερε συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος πως στην Ελλάδα έχουμε την τάση να υπερβάλλουμε.

 

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter