Απεβίωσε ο παλιός πρόεδρος της UEFA, Λέναρτ Γιόχανσον

Απεβίωσε ο παλιός πρόεδρος της UEFA, Λέναρτ Γιόχανσον

«Έφυγε» χθες (4/6) από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο μακροβιότερος πρόεδρος στην ιστορία της UEFA, Λέναρτ Γιόχανσον. Ο Σουηδός παράγοντας που έμεινε στην πρωτοκαθεδρία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για 17 ολόκληρα χρόνια (από το 1990 έως το 2007), νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε κλινική εξ αιτίας μιας ασθένειας που τον ταλαιπωρούσε χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Γιόχανσον είχε διατελέσει πρόεδρος στην ΑΙΚ Στοκχόλμης από το 1967 έως το 1980 και στη συνέχεια ασχολήθηκε με την Ομοσπονδία της Σουηδίας στην οποία το 1990 έγινε πρόεδρος και αμέσως έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία της UEFA. Εκλέχτηκε τελικά πρόεδρος και παρέμεινε μέχρι το 2007 όταν τον διαδέχθηκε ο Μισέλ Πλατινί. Τότε ήταν που του απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου προέδρου της UEFA.

“Το σουηδικό ποδόσφαιρο πενθεί. Ο Λέναρτ Γιόχανσον είναι νεκρός. Πέθανε στον ύπνο του μετά από μικρή περιπέτεια υγείας”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η σουηδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

“Η ΑΪΚ μεταφέρει τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς και τους οικείους του Γιόχανσον. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη”, ανέφερε στην ανακοίνωση της η ομάδα της Στοκχόλμης.

Να σημειωθεί ότι επί προεδρίας Γιόχανσον το Κύπελλο Πρωταθλητριών άλλαξε μορφή και δομή και μετονομάστηκε σε Τσάμπιονς Λιγκ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter